Dilemma

 

Jag ser som ett dilemma, men kanske borde jag inte göra det.

Något så ovanligt har inträffat att en av mina bloggbekanta har ringt och vänligen bjudit oss till sig på middag.

Nu har vi funderat en stund på saken och kommit fram till att vi nog måste säga nej tack till inbjudan. Det känns nämligen inte helt OK att tacka ja, eftersom personen ifråga ju är i stort sett helt obekant för oss. Vederbörandes intentioner må vara hur äkta och generösa som helst.

Tänk om detta forum ändå var ett ställe, där man kan be om råd och få sina funderingar besvarade! Det är dessvärre ingenting jag kan förvänta mig.

3 kommentarer

  1. Elmar Friesli

    Kanske är bloggbekanten av sig själv mycket öppen och generös och eftersom den har läst din blogg att du och Peggy bjuder svenskar på fika i USA som är något oerhört fint, vänligt och generöst och tyder på att ni är mycket snälla, vänliga och öppna personer, så ville den här personen kanske visa sin uppskattning och tacksamhet för er inbjudan. Men jag är övertygad om att din bloggbekante förstår ert resonemang, accepterar det och har förståelse för.

  2. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Elmar Friesli (2010-04-09 12:50)
    Det är precis så jag har uppfattat vederbörande – öppen och generös och det är därför som det känns litet svårt att säga nej tack. Jag tror också precis som du att vederbörande nog förstår vårt resonemang.

  3. Berith

    jag däremot förstår inte varför ni inte vågade tacka ja till denna inbjudan. denna bloggkompis har läst din blogg och känner sig på samma linje som du, känner sympati och kanske vill lära känna er närmare …är det farligt?? ni kan ju bli vänner på kuppen…eller så visar det sig att ni inte har så mycke gemensamt då är det ju bara att tacka för sig och inte träffas mer.. se det som en date..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.