Glad för låg inkomst

När jag läser DETTA om den orättvisa beskattningen av pensionärer, blir jag glad över att inte tjäna så mycket.

Hade min inkomst varit högre än vad den är, skulle jag jag förstås ha grämt mig mer över den jämförelsevis högre skatt som jag hade behövt betala. Alltid nått att glädja sig över.

Förmodligen kommer orättvisan i pensionärsbeskattningen att tas upp under valrörelsen och kanske t.o.m. med löften om att göra något åt den, men först när ”när ekonomin så tillåter”. Mer än så blir det säkerligen inte.

2 kommentarer

  1. Anders

    ”Orättvisan” består inte i att alliansen har HÖJT skatten för pensionärerna, utan att man sänkt skatten för de som har ett arbete. Hade vi haft vänstermajoritet i Sveriges riksdag så hade förmodligen alla fått betala lika hög skatt och inte någon grupp fått sänkt skatt. Syftet med JOBBskatteavdraget har varit att få så många som möjligt att arbeta, även pensionärer. Om det har varit en lyckad reform eller inte överlåter jag åt andra att bedöma.

  2. Karl-Gustav Sjöström (inläggsförfattare)

    ”Orättvisan” ligger i att man anser att pensionärers inkomster, i regel klart lägre än de arbetandes, skall beskattas procentuellt högre än inkomsten för dem som har ett arbete. Detta gäller oberoende av vad syftet än må ha varit.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.