”RWR:s” försvar för privatisering

Mitt inlägg, där jag försöker ge min syn på oläpligheten att privatisera samhällets äldreomsord, har fått rekorartad många kommentarer. Signaturen RWR är en av dem som kraftigast gåt till privatiseringens försvar.

I en av sina kommentarer har han dock enligt min mening hamnat totalt fel. Det verkar som om hans förråd av argument hade sinat, när han skrev den kommentaren. Så här lyder den:

Den som har sitt Taxi bolag och skjutsar barnen till skolan ska inte han/hon kunna göra en vinst i sitt bolag. Eller menar du att han/hon i det läget riskerar att vara en fara för barnen?

Såvitt jag vet finns det ingen kommun som driver taxiverksamhet och ingenstans i vare sig socialtjänstlag eller kommunallag sägs någonting om att kommunen skulle ha ansvar för taxiverksamhet.

At jämföra taxiverksamhet med den samhälleliga äldreomsorgen är verkligen ett "botttenskrap" i ett RWR:s från början dåliga förråd av argument för att försvara privat äldreomsorg.

4 kommentarer

  1. RWR

    Vad jag försöker säga är att bara för att ett företag gör en vinst så innebär inte det att man automatiskt missköter sig. Det var nämligen intrycket jag fick från ditt tidigare inlägg kanske hade jag fel?

  2. RWR

    Va bra då är vi ju överens om att privata aktörer visst kan finnas även inom det offentliga!

    Vi kanske också kan vara överens om att Carema i det aktuella fallet inte skött sig! Liksom Piteå kommun 2010!

  3. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till RWR (2011-11-06 17:51)
    ”Kan” finnas – OK, men bör inte. Helt överens också om att kommuner inte heller sköter sig alltid, men deras bristfälliga insatser innebär inte att vinsten ökar hos besuttna finansiärerna som det gör i liknande fall inom den privata omsorgen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.