Bankfacknyckels värde

Jag har tänkt på en sak angående nycklar, två saker förresten.

För det första tänker det stora värde som de flesta sätter på en nyckel till ett bankfack. Det är något som särskilt framkommer, när någon med bankfack har avlidit.

Kanske litet väl provokativt vill jag påstå, att en bankfacksnyckel nog är den nyckel som bör åsättas det lägsta värdet av alla nycklar. Hur kan jag nu påstå det?

Alla som någon gång försökt få tillgång till en annans bankfack utan fullmakt men med rätt nyckel vet vad som krävs för att man skall få tillgång till facket. Som obehörig om än med nyckeln i handen, kommer man inte in i facket.

I sammanhanget slår det mig att allt kan låsas in säkert, men däremot kan en nyckel inte låsas in eftersom det hela tiden finns en eller flera nyckar som också måste låsas in. Nu talar jag förstås om gammeldags lås med nycklar.

2 kommentarer

  1. Lisbet Olofsson

    Min man hade bankfack och jag hittade inte nycklarna för de såg inte ut som nycklar. det höll på att bli en dyr historia..att borra upp dem. men sedan visade man mig en rektangulär plåtbit som skulle vara nycklen och då minns jag att jag sett en.. Jag hittade en efter en halv dags letande.

  2. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Lisbet Olofsson (2011-08-25 15:08)
    Vi fick faktiskt låta borra upp ett bankfackslås i USA efter Peggys syster och det var inte så himla dyrt där, men allting är ju relativt.

    Mitt inlägg får ju inte tolkas som om man inte skall hålla reda på sin bankfacksnyckel. Jag menade bara att ingen har någon nytta av upphittad eller stulen nyckel. In i bankfacket kommer man sig ändå inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.