”Those lefties”!

I min strävan att få Moderater att yttra sig i den för dem sannolikt tämligen besvärliga frågan om partiets relation till Carema, kom jag att tänka påvåra politiska diskussioner i USA.

Min saligt hädanlidna (var fick jag det ifrån?) svägerska, var republikan och så långt man kan komma till höger inom det partiet. Hon lyssnade t.ex. på Fox Radio nästan all sin vakna tid, ja t.o.m. somnade med den radiostationen på.

Ibland var det omöjligt för oss att inte ta upp politiska frågor med henne. Om vi då hänvisade till demokraternas ståndpunkter i olika frågor, blev vanligtvis hennes nedlåtande kommentar: " Oh those lefties"! Det som kom från vänsterhåll var med andra ord ingenting att bry sig om. Så var det färdigdiskuterat i den frågan.

Jag roade mig med att slå upp "lefties" i den användningsbara "Urban Dictionary" som jag har bokmärkt. Enligt den är "lefties":

 
 
Democrats that are intolerable to opinions not agreeing with theirs. Even includes lefties that side mostly with Democrats but are not bright enough to realize they are lefties.
Lefties hate it when people question them.

Det var ju inte den mest sympatiska benämningen hon gav oss. Jag undrar nu om de svenska Moderaterna och ser oss på vänsterkanten på samma sätt.

4 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>