Pensionärer med erfarenhet och kunskaper

ByggpensionärerI dag på förmiddagen hade jag ett möte med Socialdemokratiska byggnadspensionärer. Fantastiskt trevligt möte och bra diskussioner. Härligt med så mycket erfarenhet och kunskap samlat i samma rum.

Vi diskuterade allt från att vi nu vänt kommunens underskott till överskott och betalar tillbaka på den gemensamma skulden till de utmaningar vi har i och med den stora ökning av andelen förskole- och skolbarn samt gruppen äldre. Inom de närmaste åren behöver vi t ex öppna 135 nya förskoleavdelningar.

Vi kom naturligtvis in på byggandet och vi var överens om att AB Bostadens satsning på boende för äldre i olika former är mycket bra och nödvändigt.

I planen ligger att:

  • bygga 180 seniorlägenheter i kvarteret Lodet (där busstationen ligger idag). Byggnaderna ska uppföras så att de omringar en grönskande innergård och det planeras för restaurang och service inom området.
  • på Västteg bygga ett äldrecenter (där gamla Västtegsskola låg) med drygt 300 lägenheter. 130 lägenheter planeras i särskilt boende för äldre och cirka 100 lägenheter i trygghetsboende. Inom detta område kan även gruppboenden inrymmas.
  • på Haga genomföra ett liknande projekt som på Västteg
  • på Mariehems centrum bygga cirka 80 seniorlägenheter.

samt att fortsätta bygga hyreslägenheter i oförminskad takt, t ex kvarteret Mården Öst på stan, kvarteret Focken på Haga och gamla K4-området. Umeå växer så det knakar och vi behöver fler bostäder för människor i olika åldrar.

Jag fick med mig många goda råd och tankar från mötet och är glad över att få ta del av synpunkter från dessa kloka och erfarna människor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.