Tack för förtroendet!

E0CC5FE7-E652-4651-B021-072A84B09A6DI söndags genomförde vi Socialdemokrater vårt nomineringsrepskap. Jag är oerhört stolt och ödmjuk inför att ha partiets förtroende att nomineras till första kommunalråd inför ännu en mandatperiod. 

inför innevarande mandatperiod gjorde vi Socialdemokrater en rejäl generationsväxling. Jag är stolt och nöjd över det arbete vi gjort gemensamt.

Umeå växer så det knakar, prognosen visar på cirka 2300 nya medborgare i år. Vi har lyckats vända ett underskott på cirka 45 miljoner 2015 till ett överskott i år på cirka 200 miljoner.

Umeå blev utsedd till Årets superkommun 2017 med motiveringen ”När alla andra regioncentra i Norrland stått still eller minskat sin andel av landets befolkning har Umeå ökat den. Förmågan att attrahera nya invånare bidrar till topplaceringen, tillsammans med förbättrade skolresultat, gynnsam demografi, företagsamhet och omfattande kultursatsningar.”

När individer och familjer väljer vart de ska leva och bo vet vi att barnomsorg, skola, äldreomsorg tillsammans med kultur och fritidsaktiviteter har stor betydelse för vart man väljer att bosätta sig. När företagen i Umeå behöver kompetent arbetskraft ska vi locka dem till vår kommun med en god välfärd samt ett inspirerande och engagerande fritids- och kulturliv. Just detta uppmärksammades Umeå kommun för då vi kom på andra plats i Fokus utnämning av vart i landet som det är bäst att leva och bo i kategorin stadskommuner 2016.

Via nedanstående länk kan Du ta del av samtliga nomineringar.

http://umesosse.se/2017/11/21/partimedlemmarna-har-faststallt-kommunledning-och-listor/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.