Bra besked av Statsministern

IHans och Löfvengår höll Stefan Löfven sitt jultal. Jag är glad över vi Socialdemokrater -nu när svensk ekonomi är stark och vi har fått fart på jobben -kraftsamlar kring de stora samhällsproblemen; välfärden, integrationsfrågorna och tryggheten/lag och ordning.

Sveriges ekonomiska styrka ska användas ansvarsfullt och rättvist. Statsministern poängterade att:

  • Vi ska minska de växande klyftorna så att utanförskap kan ersättas med samhörighet och tillit. Vi ska investera i kunskap och framtidstro så att Sverige kan fortsätta att ligga i framkant i den globala ekonomin. Vi ska enträget och målmedvetet, steg för steg, fortsätta att pressa tillbaka arbetslösheten så att alla är med och jobbar och bidrar. Vi investerar i varandra och stärker den svenska modellen.
  • Vi behöver en fortsatt ansvarsfull migrationspolitik. Den som får avslag ska återvända. Den som får stanna i Sverige ska så fort som möjligt börja arbeta och vara en del av en gemenskap. Det kräver att vi gör upp med tidigare års segregering, passivisering och diskriminering. Men Vi inte göra det så som borgarna vill genom att börja lagstifta om lägre löner. Det kommer i förlängningen trycka ner lönerna för stora grupper. Det är inte den svenska modellen. 
  • Samhällsgemenskapen utmanas av en ökad otrygghet. Många skräms och oskyldiga drabbas av grövre brottslighet, av gängstrider, villainbrott, brott mot äldre, attacker med antisemitiska och rasistiska förtecken. Brottslighet sprider rädsla. Den ökar otryggheten  och det kuvar människors frihet. Den får oss att tveka, över var vi ska bo, vart vi ska gå, hur vi ska leva. De som drabbas är vanligt folk: strävsamma medmänniskor ofta lite längre ned på samhällsstegen. Det kan vi aldrig acceptera.

Igår höll Stefan Löfven, vice statsminister Isabella Lövin (MP) och justitieminister Morgan Johansson (S) även en presskonferens där regeringen presenterade krav på samtycke för sex och skärpning av sexuallagstiftningen i vissa delar. Ett mycket bra och efterlängtat besked!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.