Välkomna Örnsköldsvik

IMG_0007I dag behandlade vi en motion från Peder Westerberg Liberalerna i fullmäktige ang regionfrågan. Detta med anledning av
att kommunfullmäktige i Örnsköldsvik tidigare hanterat frågan under rubriken ”Ett starkare Örnsköldsvik- byte av regiontillhörighet från Västernorrland till Västerbotten.” Örnsköldsviks kommunfullmäktige beslutade att utreda konsekvenserna i syfte att klarlägga de formella förutsättningarna av ett regionbyte från Västernorrland till Västerbotten.

Självklart ska vi från Umeå välkomna mer samarbete med Örnsköldsvik så därför bifölls motionen av kommunfullmäktige.

Vi har redan ett mycket gott samarbete med Örnsköldsviks kommun och dess politiska ledning med Glenn Nordlund (S) KSO i spetsen. Bland annat är det klart att vi kommer att samarbeta mellan Umeå och Örnsköldsvik kring J18-VM i Ishockey 2019. Det kommer hållas tio gruppspelsmatcher och två av fyra kvartsfinaler i Umeå. Det är naturligtvis otroligt roligt och en bra chans att visa på bra samarbete mellan Umeå och Ö-vik. Ett utökat samarbete mellan våra kommuner är bra för såväl sysselsättnings- som företagsregionen. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.