Historiskt beslut för ny industri i Umeå

Nu har vi i kommunstyrelsens näringslivs- och planeringsutskott, på socialdemokratiskt initiativ, beslutat att ta fram ett markanvisningavtal för Komatsu Forest, som vill köpa mark på Klockarbäcken i syfte att utveckla sin industri.

Jag har under en längre tid fört samtal med Komatsu. Företaget ser utvecklingspotentialen i Umeå och betonar då den höga närvaron av innovativa företag, universitet och utveckling av infrastrukturen som viktiga faktorer för fortsatt utveckling.

Genom den nya färjan säkerställer vi en effektiv öst-västlig transportkorridor, något som Komatsu och flera andra aktörer har stort behov av.

På området kommer Komatsu att kunna uppföra en ny industribyggnad med kompletterande funktioner som kontor, parkering och anläggningar för infrastruktur med mera. Vår förhoppning är att Komatsu ska flytta från nuvarande område och bygga en ny fabrik med större kapacitet.

Detta skulle skapa nya arbetstillfällen i Umeå och säkerställa en god industritillväxt. Umeå befäster därmed sin ställning som Norrlands industriella centrum.

Vi socialdemokrater vill att umeborna ska känna framtidstro. Att Umeå utvecklas och möter en morgondag som är bättre än gårdagen. Detta är ett viktigt steg mot ett framtida, ännu bättre Umeå!

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.