Pressmeddelande ang. umepartiernas uppgörelse

Under veckorna sedan valet så har politiska samtal först med alla partier i fullmäktige utom Sverigedemokraterna. I slutänden har vi fastställt ett antal valtekniska samverkansavtal och överenskommelser kring fördelning av poster. Med anledning av den bild som nu målas upp kring de överenskommelser vill vi förstärka vad detta innebär rent sakpolitiskt.

Uppgörelserna mellan parterna är ett avtal om vilka poster som tillfaller partierna samt tydliggör hur oppositionen ser ut i kommunen. Uppgörelserna har ingen politisk innebörd i dagspolitiken utan detta kommer att förhandlas fram utifrån de aktuella frågorna.

– Socialdemokraterna styr själva i minoritet och kommer söka stöd från Vänsterpartiet, Miljöpartiet, Arbetarpartiet och Alliansen kring olika frågor, säger Hans Lindberg.

Socialdemokraterna kommer att fortsätta att genom ett konstruktivt samarbete utveckla vår kommun till att bli mer hållbar, jämlik och jämställd.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.