Avundsjuk

Det är inte fint och ej heller särskilt väluppfostrat att vara avundsjuk. Det räknas t.o.m. till en av de sju dödssynderna. Men att vara ärlig och öppen är väl ändå ett positivt karaktärsdrag, eller hur? Så nu skall jag vara det och därmed till en del kompensera för mina syndfulla avundsjuketankar.

Allteftersom har jag börjat förstå att vissa av mina bloggkamrater har en fördel framför mig i sitt bloggande. De kan uppenbarligen göra sina inlägg nästan när som helst och var som helst via sina bärbara datorer och de trådlösa nätverk som finns litet här och där ute i samhället. Saknas sådana fixas det ändå via telenätet (?).

Jag är avundsjuk på dem, men också glad över att de har den möjligheten och därmed har en förmåga att förmedla sina intryck nära nog i realtid. Någon gång i framtiden måste nog även jag skaffa mig en bärbar sdator, kanske bara en litet rackare med 8-10 tum stor skärm. Men å andra sidan har jag svårt att skriva på små tangentbord och inte få ha en redig mus i handen.

’De sju dödssynderna’, förresten, de måste jag nog läsa mer om. Jag undrar just hur stor syndare jag är i relation till dem.

8 kommentarer

 1. Karl-Erik persson

  Hej K-G!

  Du får visst vara avundsjuk!
  Missundsam är mycket värre!
  Du som är duktig på att värdera ordens betydelse måste kunna inse skillnaden

  Det är första gången jag kommenterar något blogginlägg

 2. Kalle

  Bra Kalle!
  Fortsätt kommentera. Jag tror att alla som skriver blogginlägg väldigt gärna ser dem kommenterade.

  Du har rätt – att vara missundsam är värre och det tror jag dessbättre inte att jag är.

 3. K-G Sjöström

  Tjena Briggen! Trevligt att du är tillbaks igen.

  Men vet du vad? Nu tycker att det är DU, som börjar bli litet gnällig.

 4. K-g Sjöström

  Jag vet, Mikael!

  Och om jag nu fattat de 10 budorden rätt, så skulle jag väl också bryta mot dem, när jag är avundsjuk på alla med egen laptop.

  Men litet oklart är det ändå för mig … jag tycker ju inte direkt att jag känner begär till mina medmänniskors bärbara datorer.

  Är det 10:nde budordet helt klart för dig?

 5. Peggy

  Jag instämmer! Däremot, Briggen tycks vara en lojal läsare, oavsett vad han/hon skriver för kommentar, och det är egentligen någonting positiv.

 6. Mikael

  Hur det lyder är helt klart, men jag förstår att det inte är det du menar, det är klart att man ofta tänker, åå en sån där skulle jag också ha behövt, men man behöver ju inte ta just sin nästas, man kan ju skaffa en lika dan om man nu behöver den alls när man funderat en stund på saken. Och som det står i förklaringen till 10:onde budet, (ordalydelsen är gammal) ”Vi skola frukta och älska Gud, så att vi icke draga, locka eller tubba ifrån vår nästa hans hustru eller tjänstefolk, utan förmana och tillhålla dem att bliva kvar och troget göra vad deras plikt fordrar.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.