VK:s läsarintresse

VK skriver i sin egen blogg något som jag tycker ser lovande ut, nämligen VK:s intresse för vad dess läsare tycker om det som VK själv skriver och publicerar. Jag har länge tyckt, att det ofta varit väldigt svårt att nå VK med synpunkter. I vart har jag saknat reaktioner därifrån.

Så här skriver VK:s publisher, Ingvar Näslund:

"Samtidigt med detta uppmuntrar vi andra att blogga om vår journalistik och lyfter fram de bloggar som gjort det.
Vad är bra med det?
Även här handlar det om öppenhet. Vi gillar att det vi skriver förs vidare, debatteras, ifrågasätts och finns på fler platser än på vk.se.
Nästa steg är den nya bloggportalen. Den lanseras på onsdag. Och mer kommer därefter."

För ca en vecka sedan skrev jag ett e-brev till de två journalister, som stod som författare till en artikel i VK. Brevet var kritiskt i ett visst avseende, men som jag förstås själv tyckte var det sakligt och inte oförskämt på något vis. Något slags svar hade jag förstås väntat mig, men än har det inte kommit.

Om jag tolkar Näslunds inlägg rätt, så borde det inte vara så. Han uppmuntrar oss att blogga om VK:s journalistik, en uppmaning som väl torde omfatta alla sätt att lämna synpunkter i ämnet. Synpunkter på journalistiken via e-brev borde väl i samma anda också uppskattas av VK.

Jag överväger att delge läsarna mitt brev redan nu, men avvaktar med det några dagar, eftersom det trots allt kanske inte nått de båda journalisterna än. "Säkert som ett brev på posten", gäller ju som bekant inte längre ens "snailmail" och definitivt inte heller e-mail.

 

3 kommentarer

  1. Fredrik Gustavsson

    Jag tycker också att det låter lovande med den möjligheten! Att kommunicera via e-post med VK har i de flesta fall jag försökt det skett utan återkoppling, men med möjligheten att bli inlänkad via en artikel kanske de bättre läser den e-post man skriver…

    //Fredrik

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.