Inlägg utan nyhetsvärde

Om någon trots allt och mot förmodan inte skulle känna till följande, berättar jag det här.

Vi har nyligen kört per bil fram och tillbaka till Borlänge. Under vägen passerade vi självklart många hastighetsbegränsade sträckor. En och annan kilometer per timme låg vi också kanske över det tillåtna enligt hastighetsmätaren, eftersom den påstås visa en något för hög fart.

Men knappast en enda bil stod ut med att ha oss framför sig körande 73, 83, 93, 103 respektive 120 kilometer per timme. I stort sett varenda en måste av någon anledning köra om oss.

Flera av dem vek sedan in direkt framför oss och fortsatte sedan med vår hastighet. Ännu fler av dem försvann efter en stund ur sikt.

Är det bara en ålderssak att hålla sig till angivna fartgränser, eller vad är det? Svårt är det dessutom att inte bli aningen provocerad av att bli omkörd av en mycket mindre bil, som dessutom framförs av ung tjej (mansgrisen i mig finns där) och sedan haka på. Men också det är en ålderssak. Nu klarar jag av det, men inte i yngre dar.

Inte så sällan har man själv svårt att förstå, varför hastigheten längs en viss vägsträcka är begränsad som den är. Då måste man förstås lita på omdömet hos dem eller de som ansett det nödvändigt med begränsningen.

En kommentar

  1. Ingemar Wincent

    Jag tror inte att det är en ålderssak att hålla trafikgränserna, utan att det snarare handlar om trafikvett. Å andra sidan har ju undersökningar visat att trafikvettet blir bättre ju äldre man är…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.