Årstidsväxlingsmotstånd

Jag har alltid haft svårt för att släppa sommarhalvåret och acceptera att hösten har kommit. Hösten har sin tjusning såklart, men ändå…

Här några exempel på detta. I det längsta vägrar jag att övergå till långärmat. Jag småfryser hellre några veckor. Litet sjukt är det nog.

Likadant är det med trädgårdsmöblerna på altanen. Det känns svårt att ta in dem, eftersom hoppet ändå finns att några dagar skall komma, när man kan sitta vid dem för en lunch eller åtminstone en kaffetår.

Att ställa undan motorcykeln, när det börjar bli för kallt för att köra tar också emot. Den står där i garaget och väntar på en "sista tur" för säsongen – när nu den skall bli.

Det finns fler exempel som t.ex. att inte slå på värmen, men då är det förstås litet genuin snålhet som spelar in också.

Hur som helst tänker jag i alla fall behandla trädgårdsmöblerna med olja och så får jag se, när jag tar in dem för vintern. Före Kinaresan mpåste det docks ske.

4 kommentarer

  1. Peggy

    Jag kan ana att din förtjusande envishet bidrar till att du vill inte släppa iväg sommar. Jag önskar också att sommar förblev lite längre, men annars gillar jag i stort sett de olika årstidarna. Ett undantag emellertid är när vinter nalkas – då börjar jag att känna av lite stress från skidåkningshotet! 😀

  2. Lisbet Olofsson

    GRATTIS till början på ert 8:e år.

    Och..ska bli roligt att höra vad du tyckte om delar av KINA. Det är ju så stort. Var där för två år sedan – vad tiden går. Några dagar i Peking, några dagar i Shanghaj och hos en kompis i Suzhou. DÅ jobbade han där nu gör han det i Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.