”Bussdrama”

Jag hade just börjat min promenad. Klockan var 9.20. Vid vägen stod en ung man och väntade på bussen.

Inom några minuter mötte jag en buss och direkt bakom den kom ytterligare en buss. Jag vände mig då om för att se, vilken av bussarna det var som skulle stanna.

Döm av min förvåning, när ingen av dem gjorde det. Efter en kort väntan på en eventuell buss nummer tre såg jag att den unge mannen, antagligen på väg till skolan, gav upp och gick hem.

Det räcker tydligen inte bara med att det är många bussar som passerar, när ingen av dem tar upp de väntande passagerarna.

4 kommentarer

  1. Peggy

    Vad märkligt, eftersom jag vet att en buss kör på ”vår sida” av älven ungefär den där tiden! Det är den bussen som jag åker med när jag emellanåt börjar jobbet kl. 10. Kunde det vara att de andra två bussarna var äntigen expressbussar eller elever från Liljaskolan som övningskörde?

    Det du iakttog är troligen inte så enkel att bedömma som det såg ut. Ett par busschaufförer förklarade för mig att bussarna som normallt kör E-12 mellan Vännäs och Umeå och har nu blivit tvungna att köra längst den tillfälliga omvägen mellan Vännäsby och Sörfors redan måste räkna med minst 10-15 minuters förseningar. Därför för att passa tiden så nära till det egentliga busstidstabellet, får busschaufförerna inte stanna för av- och påstigning när de kör vissa linjer.

    Det besvärliga missödet som hände Vindelnbron har orsakat en hel del problem för såväl traffikanter som vi som bor längst den tillfälliga omvägen. Busschaufrörerna är bara människor och kan ibland göra fel. Därför är jag säker på att det finns en rimlig förklarning för det du iakttog.

  2. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Peggy (2009-10-12 16:13)
    Nu har jag ringt Länstrafiken och där fick jag ett svävande svar. Först sa man att bussar, som normalt skulle ah gått på Brattbysidan inte FÅR stanna, men sedan ändrade han sig och sa att det berodde litet på ”hur de låg i tid”. Alltså kan de stanna, precis som du upplysten om i söndags.

    Att bussen 09.20 skulle ha stannat ville han varken förneka eller medge. Om det du säger Peggy är rätt, nämligen at det är den buss du brukar åka med, så SKULLE den ha stannat. Såklart det är sätt det du säger.

  3. Kunnig

    Bussen du menar avgår från VFännäs 09:10, dvs 10 minuter efter bussen som går via Brån – Strand – Överboda – Sörfors – Klabböle och denna buss har oftast en förstärkningsbuss, och alla bussar som blir tvingade att köra denna väg istället för E12:an skall INTE stanna vid några hållplatser i byarna för att minska förseningen, och det gäller alla bussar, oavsett bolag och destination. Sen att Brån nu har väldigt många bussar att välja på spelar ingen roll, utan dom skall ej stanna (för i vanliga fall skulle dom ej gå den vägen). Detta står de klart och tydligt på Länstrafikens hemsida.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.