En historisk händelse

Huset vi bor i byggdes 1975. För första gången  blev i dag en pumpa delad mitt itu på diskbänken. Historiskt så det förslår, eller hur?

Innehållet i pumpan skall användas för att göra en av de mest traditionella tillhörigheterna vid firandet av Thanks Givingdagen, nämligen pumpapajen. Det historiska ligger inte i att vi skall ha pumpapaj utan i att vi den här gången använder en riktig pumpa. Tidigare har vi använt oss av pumpainnehåll köpt på burk i USA.

I USA firas Thans Giving den sista torsdagen i november. Vi gör det här under den helg som infaller närmast efter eller före den torsdagen.

I år bestämde vi oss för att använda en riktig pumpa. Inte helt utan problem fann vi en på en affär i Umeå. Döm av min förvåning, när jag samma dag upptäckte att de fanns att köpa t.o.m. i den lilla Konsumbutiken i Vännäsby!

3 kommentarer

  1. Lena

    Tack Kalle för kommentaren i min blogg. Särskilt glad blev jag för att ni skrattade både Du och din fru.
    Kan berätta att jag uppskattar dina bloggar också. De där små korta om vardagligheter, som t ex ”Somna på bussen” tycker jag utmärker sig särskilt och får mig på gott humör. Tack för det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.