Tandläkarbesök kontra dödsstraff

INTE EN TANDLÄKARSTOL

En helt hopplös fråga som jag ibland ägnar tanke åt är vad som kan vara intressant för bloggläsarna. Antal sidvisningar, kommentarer och "tummen upp" är det enda jag har att gå efter.

I går blev jag extra förvånad, när det visade sig att en smårolig och banal liten historia om ett tandläkarbesök som jag gjorde i augusti hade ägnats långt större intresse än en allvarlig fundering över dödsstraffet i USA.

Under dagarna 8-9 november hade det gamla inlägget från tandläkarbesöket i agusti lästs 24 gånger. Inlägget om dödsstraff kopplat till dödsskjutningen på en militärbas i Texas som jag gjorde den 8 november hade utan kommentarer lästs endast sex gånger!

Vad drar jag då för slutsatser av detta? Det känns inte möjligt att dra några slutsatser av det överhuvudtaget. Möjligen en i så fall och det är att det helt enkelt inte går att förutse vilket läsintresse det ena eller andra inlägget kan ha.

Möjligen kan en annan slutsats vara att en så allvarlig fråga som dödsstraffets berättigande är en alltför stor och komplicerad fråga för VK-bloggen. Jag trodde i min enfald att jag åtminstone skulle få några "tummar upp" från dem som liksom jag tycker att dödstraff borde tillhöra en gången tid i mänsklighetens historia.

Etiketter:

14 kommentarer

  1. Peggy

    Jag tror att de flesta människorna vill gärna läsa om lättare och roligare bloggämnen…särskilt ämnen som de själva har upplevt. Ett ämne som dödsstraff är alldeles för svårt för ”vanliga folk”, och är därför mer lämpligt för en riktig debatt – som ingen bloggläsare egentligen vill göra. Tyvärr.

  2. Peggy

    Förresten, jag mår ofta inte bra av elaka kommentarer som en viss person ständigt skriver om dina blogginlägg. Jar har lite svårt att bestämma mig vad det är som får mig att må illa – den personens elaka kommentarer eller att VK främjar otrevlig människor som är för feg att skriva eget namn.

  3. Karl-Gustav Sjöström

    Vad vore bloggandet utan dina djupsinniga och väl genomtänkta kommentarer, Briggen?

    Jag har gett missnöjet och bitterheten ett ansikte, skriver du. Men visst är väl det ändå bättre än att som du i feghetens och ynklighetens namn uppträda här helt utan ansikte?

  4. SG8

    Att ett ”ämne som dödsstraff är alldeles för svårt för vanligt folk” eller en för ”stor och komplicerad fråga för VK-bloggen” är nog att underskatta sina läsare (eller att överskatta sin egna begåvning). Däremot är det inget kontroversiellt i Sverige att tycka att dödsstraffet är otidsenligt vilket kan förklara bristen av kommentarer.

  5. Lena

    K-G!
    Det är ju på sin plats, tycker jag , att man kan få vara anonym vid vissa tillfällen och ändå få säga sin mening. Detta håller jag hårt på men den där Briggen… suck. Det är bara för lågt. Det där var inget annat än dålig stil och jag ser inget fel i din fundering. Hur personen kan utläsa din personlighet i de där raderna övergår mitt förstånd.Nej,rakt av elakt tycker jag att det var.Du är ju en hyvens kille.
    Själv brukar jag få olika tillmälen som kommunistkärring och annat, fast nu var det längesen.Jag undrar varför ingen svarat på min blogg om tomma affärer på stan.Man tiger ihjäl!

  6. Karl-Gustav Sjöström

    Till SG8:
    Helt okontroversiellt är det nog inte uppfattningen om dödsstraff ens i Sverige. Enligt en SIFO-undersökning 1997 var hela 40 % FÖR dödsstraff. En gammal siffra visserligen men vad talar för att den skulle vara mindre idag?

    Sedan var ju min poäng inte riktigt vad folk tycker om dödsstraffet utan mer om hur de kan tycka att min tandläkares användande av min överläåå som stänkskydd.

  7. Kalle himself

    Jag delar helt din uppfattning Lena, att man skall kunna vara anonym även här. Det kanske dessutom är helt nödvändigt, när man i alla sina kommentarer väljer att alltid förlöjliga mig, och aldrig ens försöker att kommentera innehållet i mina inlägg mera sakligt.

  8. Karl-Gustav Sjöström

    Glömde en sak SG8…

    När jag skriver att dödsstraffet är för stor och komplicerad fråga för VK-bloggen menar jag självfallet inte att den är för stor för alla som läser blogginläggen här. Jag menar bara att de flesta kanske tycker att den är för stor för att ens diskutera här. Jag underskattar inte alls läsarna och anser mig inte heller överskatta min egen begåvning, som SG8 i sin smarta analys av mig som person kommit fram till.

  9. SG8

    Ok, trist att jag missförstod, det var bara som jag tolkade det efter att läst de citat som jag refererade till.

    Känner dock fortfarande att dödsstraff inte är någon brännande het inrikespolitisk fråga i Sverige, men det kanske bara är i de medier jag följer, vad vet jag. Försökte bara ge en kommentar om varför jag trodde att ingen kommenterade inlägget om just ”dödsstraff”.

    Ställer mig också helt frågande till att jag analyserat dig som person, den beskrivningen känner jag inte alls igen.

    Bästa Hälsningar
    SG8

  10. Kalle himself

    Svar till SG8
    Missförståndet kan vi skylla på oklarhet från min sida. Och det där att analysera min person gjorde du väl en liten aning ändå, när du antydde att jag överskattade min egen begåvning. Jag medger nu, att jag kanske var för känslig och uppfattade just det som en ”analys”.

  11. Gunnel Forsberg

    Tjena Kalle ”R” här!
    Sitter här i varma soffan o läser dina inlägg. Det är inte särskilt lockande utomhusväder här i fjälls just nu. Ser att du har koll på läsarstatistiken. Var hittar man den? ”G” har tidigare försökt hitta den, men gett upp för länge sen.
    Hälsningar från ”G”:s spökskrivare ”R”

  12. Anonymt

    Tjena! Du, den bilden du har här.. är de din? Och om det är det undrar jag ifall jag kan få använda den till mitt skolarbete! Tack!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.