På andra sidan ån…

På andra sidan ån finns det också vatten. Jan Nilsson från Vännäsby påminner oss om det talesättet. Tämligen tydligt antyder han i sitt inlägg i dag, att det nog borde vara något för vår kommun att tänka på också.

Han är klok den mannen. Tänk om man lyssnade på honom också i detta avseende! Under åtskilliga år som kommunsanställd har jag undrat över varför inte våra egna kommunalt ägda lokaler nyttjas mer. Väldigt ofta drar man i stället i väg till lokaler utanför kommunen, som man måste betala för och då långt mer än vad t.ex. Liljaskolan debiterar, när deras lokaler används.

En förklaring har varit att det är bra att vara en bit från hemmiljön, eftersom närheten till den skulle störa konferensdeltagarnas koncentrationsförmåga. Tror man så, måste man väl ändå ha ett mycket dåligt förtroende för sina antsällda och deras politiker.

Ingenting talar för att vattnet skulle vara så mycket bättre, om man åker över ån för att hämta det. Undantaget från det talesättet skulle möjligen då vara, om man väljer att åkta till Brån. Dessvärre finns det inte så många samlingslokaler att tillgå där, som bekant.

Men vattnet är ändå bäst där.

 

3 kommentarer

  1. Jan Nilsson

    Tack för finorden, Kalle. Jag visste inte att Brånvattnet var så fina saker.
    Ibland kan det nog vara motiverat att lämna hemmets lugna vrå. Sen behövs det inte bara lokaler. Man behöver lite mat och kaffe också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.