Krogvistelse till 05.30

Promenaden i dag ägnade jag en stor del av till att fundera mer över umeåmoderaternas motion om längre öppethållande på krogarna.

Om alkhol får serveras fram till klockan 05.00 betyder detta samtidigt att gästerna får stanna i krogen ytterligare 30 minuter. De ges därmed möjlighet att dricka upp det som de beställt före 05.00.

Vad är det då för människor som enligt moderatmotionen skulle ha behov av att stanna så länge på krogen? Ingen av dem skulle med säkerhet vid det laget vara helt opåverkade av alkohol. Ingen av dem skulle bl.a. av det enkla skälet kunna gå till jobbet, knappast ens om det skulle börja vid 12-tiden.

Vilka tänker sig motionärerna det vara som lämnar krogen vid den tiden på morgonen? Jag kan tänka mig att många av dem egentligen inte alls borde spendera sin tid på krogen överhuvudtaget.

All heder f.ö. till de övriga partiernas företrädare i  socialnämnden och då kanske speciellt dem som tillhör alliansen.

2 kommentarer

  1. Ingemar Wincent

    Jag vill minnas att förespråkarna motiverade sitt förslag med att det var ovärdigt en studentstad att inte erbjuda långa öppettider. Jag förstår bara inte: är studentliv liktydigt med nattsuddande?

  2. Kalle himself

    Dessvärre stämmer det väl ganska bra med mångas bild av just studenter; de har råd och tid att gå på krogen och är sedan duktiga på att klaga på de låga studiemedlen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.