Moderatsyn på kroglivet

Tvärtemot såväl polisens yttrande som sunt förnuft vill moderaterna i Umeå tillåta alkoholservering på krogarna ända till klockan fem på morgnarna.

Socialnämnden sa dessbättre nej till en motion om detta från moderaterna Nicklas Sandström och Katja Isacsson.

Det finns all anledning att undra över vad som egentligen ligger bakom motionen. Är den verkligen ett uttryck för hur moderater i allmänhet ser på individens frihet, där samhället inte skall lägga sig i? Då spelar det tydligen ingen roll att en ökad tillgång på alkohol av alla med minsta insikt i ämnet också anses öka riskerna.

Eller är det bara så att det hela är ett uttryck för den företagarvänliga inställning, som moderater ofta vill ge intryck av att ha?

Man frågar sig också hur mycket av inställningen bakom motionen som är moderaternas som parti i Umeå. Man kan hoppas att det bara stöds av de två motionärerna. Av VK:s artikel i dag ser det nästan ut som en av motionärerna inte längre stödjer sin egen motion. Bara en av dem reserverade sig nämligen, eller som VK skriver "stödjer sin egen motion".

2 kommentarer

  1. Lars Svedelius

    Vad är egentligen problemet med att låta vuxna människor få bestämma över sig själva? Bara för att du är gammal och grå och inte spenderar så mycket tid ute på nattklubbar, ska andra som tycker att det är kul och sköter sig behöva bli drabbade av det? Tror du att du skulle drabbas negativt på något sätt om krogens öppettider förlängdes?? Skärpning! Sluta vara så trångsynt. // Lars

  2. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Lars Svedelius (2009-12-17 15:03)
    Det är just precis det som är problemet. Det krävs kanske ett och annat grått hår och en högre ålder för att förstå det vansinniga att använda pubarna som ett slags nattdagis för ungdomar som du, bäste Lars Svedelius.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.