Trött som ett barn

Jag är så himla trött nu. Sitter jag stilla utan att göra något somnar jag. Det hela liknar ett trött bans beteende.

Alla torde känna till hur barn ofta blir allt och mer aktiva allteftersom de blir trötta och borde gå till sängs. De måste de också hålla igång med något för att inte somna.

Precis så känner jag mig nu. Jag kan inte sitta sysslolös och t.ex. slötitta på TV. Filmen Heimat på Axess är mycket sevärd men inte stimulerande nog för att hålla mig vaken. Varför tar jag mig då inte en vederkvickande tupplur? Jag vet ju att endast en halvtimme skulle göra gott.

Jag har inget riktigt svar på frågan annat än jag bara inte vill sova bort värdefull tid av mitt liv. Det finns flera saker att göra som stimulerar min hjärna och håller den och resten av mig vaken.

Och varför skall inte jag klara mig med lika få timmars sömn som min arbetande fru klarar sig med? Visserligen är jag ju äldre hon. Kan det möjligen vara orsaken?

Det får bli några vändor Betapet till att börja med och kanske ändå en liten tupplur litet senare.

Är jag ensam som ibland känner det som jag, d.v.s. har obegränsat med fritid som jag minst av allt vill tillbringa sovande?

3 kommentarer

  1. annkristin

    Hej….känner igen mig i din trötthet…skönt att höra att det finns flera…har en ledig dag efter arbetshelg o sov till halv 9…satte mig en stund framför tv.n vid 2 o kunde stört omöjligt hålla ögonen öppna..kanske det är kylan som ”tar på?

  2. Peggy

    Jag misstänker att känslan av att varje minut om dagen är dyrbar ligger i ryggraden på dig, efter 45+ år i arbetsmarknaden. Och att du tänker på mig, som fortfarande jobbar heltid, kan gör att du har svårt att unna dig till en kort tupplur. Ta det lungt, min älskade man, eftersom du verkligen har förtjänt lyxen av att vila när du känner för det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.