Budgivning vid fastighetsförsäljning

I VK finns i dag en artikel om försäljningen av missionshuset i Brån. Huset såldes utan att de som ville köpa gavs tillfälle till budgivning.

I artikeln hävdar jag med 99,9 % säkerhet, att säljaren själv har rätt att bestämma, till vilket pris han vill sälja sin fastighet.

I dag är jag till 100 % säker på att det är så. Min vakna syster kan nämligen för mig i dag berätta, att hon på "Anslagstavlan" i TV läst att säljaren, t.o.m. när budgivning har utlysts, fritt kan välja den köpare han vill anta. Det behöver alltså inte vara den är beredd att betala mest.

En helt annan sak är det förmodligen att mäklarna helst av eget intresse för högsta möjliga provision vill sälja till den högstbjudande. En önskan som antagligen också säljaren i lejonparten av fallen har.

 

En kommentar

  1. Hans-Inge Smetana

    Jag stödjer dej Kalle som mäklare! Det är typiskt alltid någon som vill tjafsa o överklaga bara för att man själv inte är nöjd. När man säljer privat så kan man sälja till vem man vill, helt rätt. Hade det skett i kommunen så är det ju en liten annan sak. Jag tror att jag ska anlita dej som mäklare om jag ska sälja kåken nån gång..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.