KD i Vännäs

Om än litet motvilligt är jag beredd att medge att KD i Vännäs genom sin mycket aktive Hans-Inge Smetana trots sin litenhet driver sin politik på ett i många stycken aktivt sätt.

Nu får jag väl ett nytt inbjudningskort till partiet av Hans-Inge, men den risken tar jag gärna.

Jag fick en känsla vid gårdagens kommunfullmäktige, att KD:s första debattinlägg i skolorganisationsfrågan, var litet grand av en kupp inom alliansen. Utan att känna till något från spelet "bakom kulisserna" fick jag för mig att KD kraftigt bidrog till att de övriga allianspartierna tämligen oväntat lade sig platt och helt tycktes ha övergett alla sina motiv bakom reservationen i kommunstyrelsen.

Den enda som nog inte ändrade uppfattning var Centerpartiets Britt Strömberg, som inte ens ville vara med i det beslut som ett enigt kommunfullmäktige till sist tog.

Men ändå, Hans-Inge, även om du betalar medlemsavgiften i KD för mig och lovar mig en plats på fullmäktigelistan, så tror jag mer på mitt eget parti.

En kommentar

  1. Hans-Inge Smetana

    Man får tacka för erkännandet. 🙂 Jo vi gör så gott vi kan. Gillar nog inte att prata om litenhet då vi är det näst största borgerliga partiet i fullmäktige eller Ok vi delar den platsen med M som också har tre mandat.

    Utan att förråda våra interna möten så kan man säga att du inte är fel ute i analysen. Du har rätt i mycket…..

    Detta med betald medlemsavgift ser vi hur det går för M i Stockholm så det tror jag vi inte ger oss in i 🙂 Eller hade du röstat på mej i provvalet om jag betalat din medlemsavgift? 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.