Vännäscentern dålig förlorare

I Repliken i dagens VK visar Ulf Eriksson (C) i Vännäs hur dålig förlorare vännäscentern är.

Trots att hans parti utan att reservera i senaste kommunfullmäktige ställde sig bakom Socialdemokraternas, d.v.s. kommunstyrelsens förslag, ger han sig inte. I sin replik hävdar han t.o.m. att de komletteringar till beslutet som Socialdemokraterna lade till egentligen från början var Centerpartiets egna. Visserligen var det bara ett informellt lämnat förslag, som han skriver. Varför talade man sig då varm mot det i kommunfullmäktige?

I sin sin replik säger Ulf Eriksson vidare "Socialdemokraterna har nu antagit och kompletterat kommunstyrelsens beslut med våra synpunkter". Eriksson tycks därmed vilja få människor att glömma att  Centerpartiet i full enighet med Socialdemokraterna också står bakom beslutet i kommunfullmäktige.

Formellt gör ju partiet det och det trots alla högljudda protester under debatten i kommunfullmäktige. Jag fick intrycket att man var emot hela beslutet och då även mot den del av beslutet som nu sägs utgick från Centerpartiets eget "vid informella kontaketer" överlämnade förslag.

Varför Britt Strömberg avstod från att vara med i beslutet är kanske något som hon närmare kan förklara här. Hon finns ju även med bland VK-bloggarna, så vitt jag vet.

 

5 kommentarer

  1. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Förvånad (2010-02-24 14:03)
    Jasså, har jag det? Men du orkar inte ange på vilken eller vilka punkter jag gjort det. Vara hur det vill med den frågan, så tycker jag i alla fall att Erikssons replik i VK visar att åtminstone han har svårt att svälja det faktum att hans parti ”förlorade” – om man nu kan vinna eller förlora i sådana här sammanhang. Fel förstås av mig att påstå att vännäscentern är en dålig förlorare, när det egentligeh bara är Eriksson som visat att han är det.

  2. Ulf Eriksson

    Hej Kalle,
    Bra med ditt engagemang i kommunalpolitiken. Mindre bra är att du drar slutsatser utan att ta reda på fakta.Repliken i VK var inlämnad för att kommentera Johan S kritik mot C i ett debattinlägg den 3/2. Den borde ha varit inne före frågan behandlades i fullmäktige. Jag beklagar detta men varken du eller jag råder över medias agerande vilket är bra.
    Vad gäller vår uppfattning så står vi bakom fullmäktiges beslut inklusive de tillägg som tillkom efter våra diskussioner med S. Det är dock inte ett skäl för oss att inte vara kritisk till ärendets hantering

  3. Bertil

    Oj,Oj, Oj!
    När hände det senast att en Vännässosse bad någon om ursäkt? Kanske under Erlanders tid, om det nu överhuvudtaget har hänt.
    Heder åt K-G Sjöström som har så mycket civilkurage att han kan be om ursäkt.
    Jag är också säker på att K-G håller med mig när jag påstår att Ulf Eriksson blir ett utmärkt kommunalråd efter valet i höst. En sådan kraft som Vännäs saknat i fyra mandatperioder.

  4. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Bertil (2010-02-25 06:31)
    Om du hade läst mina blogginlägg fortlöpande, hade du inte behövt fråga, när det hände sist.

    Samme vännässosse, d.v.s. jag, bad om ursäkt i ett blogginlägg inte alltfö länge sedan, närmare bestämt den 11 februari 2010 kl. 22:03!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.