Mammas ord

Nog är det väl märkligt ändå? Trots den vuxne man jag är och trots den grundläggande utbildning jag anser mig ha i hälso- och sjukvård, vet jag ändå inte riktigt hur jag skall bete mig i dag.

Jag är lite "förkyld" men kände mig betydligt sämre i morse än vad jag gör nu. Bör jag fortsätta att hålla mig i stillhet inomhus eller kan jag motionera som vanligt? En molnfri himmel och en strålande sol lockar till utevistelse, men…

Hur gör jag för för att fortast möjligt bli fri förkylningen? Tänk om jag säkert visste! Ingen annan vet nog inte heller vad som är bäst. Jag tror inte på några speciella metoder eller någon speciell medicinering som skulle kunna göra mig fri förkylningen. Jag överlåter helandet till min kropps egna motståndskrafter, men undrar ändå på vad sätt mitt eget agerande kan hjälpa till.

Det är här som mammas omtanke om mig som barn får råda. Jag gör som mamma skulle ha sagt och håller mig alltså fortsättningsvis inomhus. Onödigt eller inte, men så får det bli

 

3 kommentarer

  1. Elmar Friesli

    Känslorna är logiska!
    Ska du fatta ett stort beslut? Låt då helst bli att tänka för mycket på det. Neurologiska och psykologiska forskningen visar nämligen att känslor ofta är överlägsna förståndet när det gäller komplicerade val. Våra kroppsliga förnimmelser motsvarar, visar det sig, en omedveten kännedom om lagrade erfarenheter och kan bearbeta mycket mer information än medvetandet.
    Så, därför lita på dina känslor och därmed på din mor! Lycka till!

  2. Hans-Inge Smetana

    Ja du Kalle det är inte alltid lätt att veta. Men att ”lyssna på mamma” brukar ju inte vara så dumt. Även om du är både far o farfar och man lyssnar på dej så är det kanske inte så dumt att vara ”barn” ändå.

    Åtminstone ska man ju ha barnasinnet kvar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.