Obehagligt

Alla dessa vallöften, som uppenbarligen inte har annat syfte än att locka oss pensionärer till att rösta på det parti som lovar mest, känns enbart obehagliga att läsa om.

Finns det något parti, som inte bjudit in oss att rösta på det genom löften om skattesänkningar? Det är kanske det partiet man skall rösta på.

14 kommentarer

 1. Jan Nilsson

  Käre Kalle, då får du kanske problem. Hela Alliansen och hela vänsterexperimentet och SD därtill har lovat sänkningar. Det blir kanske avgrundspartierna till höger eller vänster. Men de kanske tänker på pensionärerna de också.
  Du får bilda ett eget parti och gå ut med nollsänkning för pensionärer som huvudlöfte. *s*

 2. Karl-Gustav Sjöström

  Svar till Jan Nilsson (2010-03-27 21:24)
  Det är ju just det som är det obehagliga. Alla partier har nu kommit på att pensionärernas röster nog inte vore så dumma att få. Så ger alla samma löften, som då nollställer varandra. Det obehagliga ligger alltså i att löftena har tillkommit som ett medel att få pensionärs röster och som ett tecken på att man förbättra pensionrernas ekonomi. Tänk att det tagit nästan fyra år för Moderater och andra att komma till insikt om orättvisan i beskattningen.

 3. Jan Nilsson

  Det är trist att pensionärerna har fått betala samma osänkta skatt som under Persson så pass länge. Nu är det här inte första Allians-sänkningen, utan tredje. S kom aldrig till skott medan de kunde regera ensamma.
  Problemet som skulle lösas var att göra det attraktivare att arbeta, det var svårt att göra på bättre vis än via jobbskatteavdraget. Annars hade man gjort det. Ett plus i kanten är att arbetande pensionärer får dubbelt jobbskatteavdrag.
  Målet är att få många fler i arbete, inte minst för pensionernas skull. Har du några andra goda idéer för saken som du kan lansera i ditt parti?

 4. Hervoris

  Naturligtvis, när röster behövs finns pengar!
  Det finns partier som lovar att återställa en gravt rubbat skattebas. Man har sänkt skatter i flera år nu, förbrukat överskottet OCH sålt ut företag OCH lånar pengar!
  Värnas måste basen nu för vård, skola omsorg tyvärr är basen nu instabil och ändå köper man (röster).
  Ja, man ryser; det är o b e h a g l i g t!

 5. Isak

  Nog är det obehagligt att moderaterna i flera år försvarat
  orättvisan i att pensionärerna skall betala högre skatt än
  dom som arbetar. Nog är det obehagligt att moderaterna nu
  när det är val äventyrar statsfinanserna som man förrut
  sa sig värna om för att inte ha rättvisa skatter till pen-
  sionärerna. Nog är det obehagligt med politiska partier
  som vänder kappan efter vinden. Och nog är det obehagligt
  när ett samhälle riktar sina spjut mot sina svagaste med-
  lemmar i syfte att ”skapa rättvisa.”

 6. Jan Nilsson

  Visst förstår jag hur du menar. Om politik bara blir en sorts kamp om demokratins marknadsandelar, då smakar det inte bra i munnen.
  Nu när också bromsen slagit till måste det göras något för pensionärerna, det är inte oväntat. Det handlar inte bara om charmande. Frågan är vad de rödgröna ska kontra med. Deras bud till pensionärerna är inte specificerat i tid än, men skulle kanske kosta tre gånger mer.
  Skulle du tycka att ett ännu mer sockrat bud vänsterifrån också skulle vara obehagligt?

 7. Karl-Gustav Sjöström

  Svar till Jan Nilsson (2010-03-28 16:47)
  Det känns bra att du förstår vad jag menar. På din fråga om vad jag skulle tycka om ett ännu mera sockrat löfte från vänsterhållet svarar jag oförbehållsamt att jag skulle tycka att det skulle vara än mer obehagligt.

 8. Hervoris

  Oppositionen har redan förut lovat sänka denna skatt, allmänt känt. MEN de har också lovat ta in mer skatt av rika, för att slippa låna som Alliansen gör. Eller sälja ut som Alliansen gör. När de tog över var överskotten stora, nu lånar vi upp!!!
  Varför skulle ett löfte, som redan getts, vara ännu mer obehagligt? Kräver sin förklaring-tydlig.
  Ett vallöfte man INTE lånar till?

 9. Hervoris

  …Forts. Alliansen låter också arbetslösa och sjuka bidra till skattesänkningar.
  För mig är detta ett stort svek; att sälja ut, att förbruka överskott, att låna, att dra ner sjuka och arbetslösa i fattigdom.
  Och nu låna ännu mer för att köpa röster.
  För mig är detta svekfullt och obehagligt.
  Förklara vad du menar med ditt inlägg o din kommentar.
  Blir lite otydlig vad du menar.

 10. Karl-Gustav Sjöström

  Svar till Hervoris (2010-03-28 17:48)
  Jag vet inte det är mig du syftar på, när du ber om en närmare förklaring. Jag menar i vart fall i sammanfattning att det känns obehagligt och fel att partierna först nu börjat prata om vad de skall göra för oss pensionärer – underförstått om vi bara röstar på dem. Då spelar det öfr mig ingen roll om löftet kommer från vänster eller höger.

 11. Hervoris

  ”löfte från vänsterhållet svarar jag oförbehållsamt att jag skulle tycka att det skulle vara än mer obehagligt.”
  Det var det här jag menade som kräver en förklaring.

 12. Karl-Gustav Sjöström

  Svar till Hervoris (2010-03-28 19:16)
  Mer obehagligt menar jag att det är när även mitt eget parti, först inför valet blir så angeläget om att utlova skattesänkning for oss pensionärer. Jag ser det som ett billigt sätt att dra till sig röster.
  Dålig förklaring måhända, men allt detta röästfiskande känns så illa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.