Depression light?

 

 

  

 

 

Jag börjar mer och mer inse att jag lider av en tendens att bli lätt deppad då och då. Ibland är det tvärtom.

En passande bild:
"Depression" av van Gogh

Det är kanske i stället en lightversion av mano-depressiv sjukdom som jag lider (måttligt) av.

I går t.ex. dansade jag runt som en galning här hemma, medan jag lyssnade till gammal dansmusik på Spotify. Och det gjorde jag, trots att jag ju inte kan dansa. En förklaring som jag ger bara för att ytterligare förtydliga intrycket av galenskap.

I dag är jag lätt deppad. För många, många år sedan lärde jag mig att det fanns två stora grupper av depression, endogen och exogen. Det känns som den exogena typen är bättre att ha, där man alltså kan finna en orsak till sin nedstämdhet.

Och det gör jag i dag, finner en, ja t.o.m. flera orsaker. Jag är t.ex. ännu inte helt fri från min förkylning. Men i första hand är jag dock påverkad av det telefonsamtal jag hade i morse, som ledde till att den jag talade med "slängde på" luren.

Sedan torde nog också vetskapen om det dåliga vädret i Amsterdam ingå i orsaksbilden. Kanske lyckas jag ändå inte se på saken med en tillräckligt positiv attityd.

Dessbättre vet jag att tillståndet kommer att gå över helt av sig själv. Åtminstone har det varit så tidigare gånger.

8 kommentarer

  1. Elmar Friesli

    Du Kalle är förälskad och kär i din Peggy och dessutom står du inför en semester och detta resulterar att sex och ljuva ord, samt nervösitet, upphetsning och längtan frigör flera hormoner och signalsubstanser som ger näring åt varaktiga och kärleksfulla känslor och hjärnan skapar eufori och mani. Hos dig undergår kemin i hjärnan en rad kraftiga förändringar, som närmast påminner om en lindrig hjärnsjukdom. Den kollriga hjärnan försätter med hjälp av hormoner hela kroppen i förhöjd beredskap.

  2. johan Söderling

    Hej!
    Jag menar förstås att det var skönt att höra att det redan var på väg att gå över.
    Jag önskar er en skön resa till Amsterdam. Hoppas du får se och njuta av tulpaner., som jag själv är väldigt förtjust i.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.