Väderleksrapporter

Vår granne, holländaren, har vänligen gett oss en länk till en väderlekswebbplats på nätet. Nu hoppas vi bara att den väderleksutsikten för Amsterdam är lika opålitlig som de ofta plägar vara för kommunens kulturella centrum, Brån.

Rapporten var litet smått deprimerande och förtog till en del vår glädje och förtjusning inför resan till Amsterdam. Men så kollade jag en annan vädersida på nätet och där lovade man litet bättre väder. Litet mindre regn och något varmare utlovades där. Detta kombinerat med hur illa väderleksrapporterna ibland stämmer har fått åtminstone mig på gott humör igen.

Men för säkerhets skull har vi packat ytterligare en liten resväska med i stort sett bara paraplyer och regnkläder.

"Ljumma vårregn" talar man ju ibland om och det är för mig ett begrepp som inte alls klingar så illa. Det Peggy brukar säga om ålder kan nog skrivas om litet för att passa i det här sammanhanget och då skulle det bli:

"Weather is just a matter of attitude". Frågan om det är bättre än det gamla. "Det finns inget dåligt väder bara…" o.s.v.

2 kommentarer

  1. Elmar Friesli

    Efter att ni har provsmakat olika sorters öl på Heinekenbryggeriet, då kommer ni att få en bekräftelse att det inte finns något dåligt väder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.