Arbetsfördelning

Nu är det snart dags att vidta de vanliga åtgärderna som förberedelse inför USA-resan. Som vanligt gäller en väl invand arbetsfördelning mellan kvinnan och mannen i det här hushållet.

Peggy som talar bättre engelska (!) än jag och dessutom känner till hur saker och ting fungerar i sitt hemland har sina givna uppgifter. Hon sköter det mesta av dessa genom att enkelt och smidigt använda telefonen.

Det hon skall göra är att ta hand om följande:

Hon måste ringa AT&T för att få vår fasta telefon aktiverad igen. Vi klarar oss inte med enbart mobiltelefon eller cellphone som den kallas "over there", eftersom vi är beroende av internetåtkomst till vår stationära dator i huset. Där har vi en tämligen snabb anslutning, som heter någon likt ADSL.

Ett av flera sophämtningsföretag måste ringas för att komma igång med sophämtningen. I Michigan är detta helt en fråga mellan abonnenten och sophämtningsföretaget. "Kommunen" står helt utanför.

Posten skall ringas, så att postfacket blir tillgängligt igen.

Grannen som tittar till huset måste ombes att sätta på varmvattnet och slå på kyl- och frys.

Ett samtal kommer eventuellt behövas för ett månadsprenumeration på en dagstidning.

Som vanligt har det varit mitt ansvar att fixa transporten till flyget i Umeå, amtliga flygbiljetter och reservationen av hyrbilen vid O’Hare i Chicago. Min uppgift är också att köpa ut ett antal dollar, förmodligen hos Forex i Umeå. Där kan jag samtidigt lätt göra mina svarta pengar vita av vad som framgiick av Uppdrag granskning i går kväll!

En perfekt arbetsfördelning är det och som kommer att fungera perfekt även detta år.

 

5 kommentarer

  1. Elmar Friesli

    Kalle det är utmärkt att du skriver om resor, sevärdheter och speciellt om förberedelser, för många människor är mycket intresserade av att veta mer om olika utlandsresor och HUR man måste förberedda sig.
    Jag har själv jobbat i över hundra länder i de senaste 45 åren och gjorde även privat massor med resor – där jag samtidigt också skrev reseberättelser från Afrika, Asien, Indien, Ryssland, Latin- och Sydamerika – åt olika utländska tidningar, tidskrifter, researrangörer o.s.v. och fick bra betalt, för att läsarnas reseintresse har varit så stort.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.