Frieslis missförstånd

Elmar Friesli är en man som ofta kommenterar mina inlägg. Av hans kommentarer har jag dragit slutsatsen att han är en livserfaren man med kunskaper inom de flesta områden.

Hans kommentar till mitt inlägg om Google Analytics visar dessvärre att han totalt missförstått mig. Han tror att jag genom att använda det programmet vill övervaka mina läsare. Det tycker han är "mycket tragiskt". Vad jag vill är i första hand bara att se varifrån de kommer. VILKA det är har jag ingen aning om och vill heller inte veta.

Det jag skrev om att mitt självförtroende stärks av att jag lyckar klura ut en datatekniskt sak, ett området där jag är vad man kan kalla en autodidakt, har han också missförstått. Självförtroendet har alltså inte stärkts av att jag ser från vilka städer och länder mina läsare hittar till mina bloggtexter kommer utan av att jag fått Google Analytics att fungera.

Min korkade idé, som han skriver, skulle t.o.m. kränka och förnedra mina läsare, skriver Elmar. Så känsliga läsare, som dessutom så totalt missförstår det jag skriver, bör kanske inte läsa min inlägg överhuvudtaget.

Så till sist till Elmars försök att skrämmas med den "moderna utrustning som finns tillgänglig" och som skulle kunna övervaka oss i sängen, låter nästan som ett hot, som dock inte skrämmer det minsta. Där sker f.ö. inget olagligt och heller inget som vi skäms för.

Ett råd till dig Elmar är att ta reda på vad Google Analytics egentligen är. Sedan bör du också ta och läsa mitt inlägg än en gång.

 

 

 

 

4 kommentarer

  1. Elmar Friesli

    Del 1 av 2 /
    Kalle jag tror att jag har aldrig tidigare kritiserat något i dina tidigare inlägg och jag har absolut ingenting mot dig personligen. Och beträffande Google Analytics, så är jag som f d underrättelseofficer mycket medveten om vad det är och det är naturligtvis inte något olagligt, brottsligt eller skumt. Men det finns massor av datoranvändare som inte har den minsta aningen om Google Analytics och för de kan ditt tidigare inlägg vara tvetydigt och kränkande. Däremot är den nuvarande artikeln absolut tydlig, d.v.s. jag reagerade på ditt framförande.

  2. Elmar Friesli

    Del 2 av 2 /
    Sedan har du rätt i att jag måste inte läsa dina blogg, men angående känslighet, så vågar jag att påstå att jag är säkert mera avtrubbat än du efter alla mina grymma upplevelser runt om i världen.
    Dessutom har jag inte hotat dig, jag har enbart framfört möjligheterna som finns och som dagligen används, lagligt och olagligt.

  3. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Elmar Friesli (2010-04-18 10:54)
    Bäste Elmar1
    Jag tycker fortfarande att du tog i alldeles för hårt, onyanserat och faktiskt och att du gav sken av såväl okunskap som bristande förmåga att läsa och förstås det jag skrev. Du må var hur mycket underrättelsechef som helst.

    Men nog sjutton läste du ändå mitt inlägg som fan läser bibeln – om han nu gör det överhuvudtaget. Jag tycker att det är föredömligt klart skrivet om än med en släng av humor.

  4. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Elmar Friesli (2010-04-18 10:57)
    Något direkt hot var det ju inte. Men å andra sidan framförs ju hot på ett snyggt sätt men med en klar undermening, som t.e.x. ”jag vet var du bor”. Underförstått ”passa dig väldigt noga”. Jag menar ni inte var DU bor utan ger bara ett exempel.

    Som sagt, inte var det egentligt hot och jag är helt säker på att varken du eller någon annan i hela världen skulle använda sig av några sofistikerade hjälpmedel för spionera på mig och min familjs liv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.