Förlåt sa Donner

I de flesta lägen är det väl ok och även väluppfostrat att be om förslåtelse, när man gjort något dumt.

Men när Johan af Donner gör det, efter att ha lurat till sig nära åtta miljoner av de pengar som insamlats till behövande, undrar man vad han tror sig vinna med det.

Kan det finnas någon som utan vidare kan ta detta på allvar och som och också kan förlåta honom?

7 kommentarer

  1. Isak

    Om Herr Donner hade bett om förlåtelse ändå. Men han bad
    bara om ursäkt. Ungefär (ursäkta att jag stod i vägen för
    dig). Det brott som Donner har begått går inte att förlåta
    möjligen att han själv kan på något sätt gottgöra och sona
    sitt brott.

  2. Elmar Friesli

    Del 1 av 2 /
    Personligen har jag jobbat i olika inbördes- och maffiakrig och upplevt hundratusentals bestialiska mord och våldtäkter, men jag har efteråt också varit med i olika försoningsprojekt som olika kyrkosamfund har genomfört och där kunde man se att det står en magisk strålglans kring verbet FÖRLÅTA, en stor värme och styrka. Det är ett ord som innebär befrielse, en handling med makt att lindra, läka, återförena och skapa nytt liv. Och som troende kristen anser jag att man skall förlåta, för att också offret (offren) kan känna sig befriade och renade från vrede och förbittring.

  3. Elmar Friesli

    Del 2 av 2 /
    Men Herr Donner har lurat kanske tiotusentals givmilda människor på grund av girighet för att tillfredställa sina egna lyxbehov och detta beteende är verkligen fruktansvärt och hemskt, och visar och bekräftar samtidigt att han använde en oärlighet utan dåligt samvete som är säkert för många människor svårt att förstå och att förlåta, och förtroendet för den här mannen har gått i graven.

  4. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Elmar Friesli (2010-04-22 04:32)
    Visst har förlåtelse sin givna plats bland oss människor. Precis som Lisbeth måste man dock verkligen djupt ha ångrat det man gjort eller sagt, innan man ber om förlåtelse.

    Som du läst hade jag fel, när jag sa att skurken Donner hade bett om förlåtelse. Han bad om ursäkt, vilket jag tycker var ännu mera idiotiskt.

  5. Peggy

    Jag tror knappast att han uppriktigt ångra vad han gjorde. En sådan girig och självisk man ångrar bara att han ertappades.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.