Obegripliga regler

Regler är till för att följas. Ibland förstår man dem inte. Ibland förefaller det som om de som har att följa dem inte heller förstår dem.

Min son och hans f.d. sambo har sålt sitt hus på Grisbacka. Jag hjälper på olika sätt till med att göra huset inflyttningsklart för den nya ägaren. I går hade jag hjälp av min bror med att tömma uthuset på tomten.

Där fanns bl.a. ett stort antal fönster med glas. Vi lastade och körde dem till återvinningscentralen i Gimonäs. Av en anställd där fick vi veta, att fönstren skulle slängas i kontainern märkt "Möbler". Så mycket gemensamt med möbler hade fönstren förtås inte, men instruktionen från den anställde var så klar och entydig, att det inte fanns minsta anledning att ifrågasätta den.

Från ett av fönstren hade en glasbit lossnat. Den var ca 15X30 cm stor. Jag bad min bror att ta den och kasta den bland allt det glas som krossades när jag slängde fönstren i kontainern.

Men se det fick han inte utan upplystes vänligt om att den skulle kastas i en kontainer märkt "Glas". Det gjorde han lydigt samtidigt som jag bad om en förklaring till detta. Jag fick en, som dock var fullkomligt obegriplig. Att inte en  glasbit av samma slag och från samma fönster fick gå samma eldförgängelse till mötes, fick jag ingen begriplig förklaring på.

När vi kom med nästa lass fönster, försökte jag få en annan av de anställda på plats att förklara det hela för mig. Inte heller hans förklaring gick att förstå.

Dock förstår jag nu att om man kommer med ett lass bestående av enbart glasavfall, så får man inte kasta det i möbelkontainern tillsammans med glaset där från krossade fönster. Inte ens om det rör sig om fönsterglas. Det måste sitta fast i fönstrens träram tydligen.

5 kommentarer

  1. Elmar Friesli

    Här kan man verkligen hålla med dig att återvinningscentralen Gimonäs har obegripliga regler, men bara om man träffar på fel personer som antingen själva är felinformerade eller på sådana som gärna försöker att trassla till lite.

  2. Isak

    Svårare är det inte att fönster är fönster och glas är glas
    Eller talesättet: Strunt är strunt och snus är snus, om än
    i gyllene dosor, men rosor i ett sprucket krus, är ändock
    alltid rosor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.