Klagomål på restaurang

En tidning här har gjort en snabbundersökning av de mest vanliga klagomål som restauranggäster har i Michigan. Den kan inte sägas vara särskilt vetenskaplig, men intressant för oss i ett visst avseende.

Det man klagar på är inte det som man kanske borde kunna vänta sig, nämligen dåligt tillagad mat, dålig service, högt pris och sådana saker. I stället är man missnöjd med andra saker och f.ö. precis de saker som Peggy och jag brukar notera med visst missnöje men docj behåller för oss själva.

Här listas de fem främsta klagomålen:

1. Att servitriserna så ofta säger: "How are you GUYS" eller "Are you GUYS ready to order?" Så säger det alltså även om någon eller några i sällskapet inte män eller killar.

2. När man betalar kontant och servitrisen frågan om man behöver växel med förhoppningen att man då alltid skall låta hela växeln få utgöra dricks till servitrisen. I stället blir det kanske motsatsen.

3. När man allt för tidigt får notan framburen till bordet, något som tas som ett tecken på att de vill att man skall skynda på så att bordet blir ledigt för nästa grupp gäster.

4. När man använder samma trasa för att torka bordet och sedan stolen som gästen suttit på.

5. För hög musik i lokalen.

Peggy noterade f.ö. i går på det ställe vi åt lunch, att man bröt mot fyra av dessa punkter.

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.