Dubbelmoral

Att å ena sidan ta avstånd från kungahus, dagens bröllop och överklassens uppvisning av vackra klänningar m.m, men ändå följa spektaklet på TV, är väl ett slags dubbelmoral?

Vad jag syftar på nu är det som min fru och jag tänker ägna en del av dagen åt, nämligen TV-tittande. Vi tillhör alltså den stora delen av Sveriges befolkning som är mot kungahuset som system, men ändå på ett sätt vill ha det kvar eller åtminstone kan finna det underhållande.

Låt oss skylla på att det bara är ett fullt acceptaberlt intresse att se hur våra skattepengar används.

Låt oss också glömma att religionsfrihet inte gäller för Victoria och att tvangs be pappa kungen om lov att gifta sig med den man hon älskar. Eller ska vi i stället ta det som två  bra bevis för hur otidsenligt det hela är?

 

13 kommentarer

  1. Lisbet Olofsson

    Kalle…hej…har du saknat mig…*en mening som tvingar personer i fråga att säga JA*

    Det må vara ett spektakel men det är ett enormt vackert och BRA PR för Sverige om man ser det från den sidan. Jag tittade inget igår vi får se om det funkar bättre idag. Skulle måla och olja in lite grejer.

    Hälsa frun att ni ska ha en superdag idag.

  2. Lisbet Olofsson

    Kalle…hej…har du saknat mig…*en mening som tvingar personer i fråga att säga JA*

    Det må vara ett spektakel men det är ett enormt vackert och BRA PR för Sverige om man ser det från den sidan. Jag tittade inget igår vi får se om det funkar bättre idag. Skulle måla och olja in lite grejer.

    Hälsa frun att ni ska ha en superdag idag.

  3. Peggy

    Ja, det måste vara något fel på mig! Jag anser monarkin med dess jävla överklassrikedom (på skattebetalarens kostnad) hör inte ihop i ett modernt demokratiskt samhälle. Men jag älskar, däremot högtidliga ceremonier, vackra musik, fina kläder och framför allt bröllop och kärleken som det intygar! Så, trots att jag skäms lite grann så kommer jag såklart att finnas framför tv:n c:a kl. 14 med en bunt näsdukar för att torka bort tårarna som säkert kommer att rinna ner kinderna på mig!

  4. Mr Cool

    Jag blir onekligen nyfiken på signaturens Peggys benämning ”jävla överklassrikedom” och undrar om hon menar att våra kungligheter per definition måste vara fattiga för att duga. Tidigare har ju exempelvis Karl-Gustav (lämpligt namn på tal om kungligheter) hävdat att de rika bara KAN ha betalat skatt. Vänstern är ju alltid snabb med att anklaga meningsmotståndare för ”dålig människosyn” så mot den bakgrunden vore det bra om ni två utvecklade ämnet lite. Vad är ”överklassrikedom” och vad menas med ”rik”? Om ni inte kan definiera dessa benämningar så kanske ni skulle uttala er lite mer försiktigt

  5. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Mr Cool (2010-06-19 16:19)
    Jag saknar helt intresse att debattera något överhuvudtaget med dig, bäste ”Mr Cool”. Du är ett av de få, kanske den enda, som jag struntar helt i så länge du gömmer dig bakom en signatur.

  6. Arbetare

    Jag ser inte någonsomhelst anledning till att KG eller Peggy skulle uttala sig mer försiktigt.
    I synnerhet inte bara för att cool säger det.
    Hybris?

  7. Mr Cool

    Gott så, men jag utgår ifrån att du inte har några problem med andra anonyma signaturer bara åsikterna är dom ”rätta” d.v.s kommunistiska. Men jag berörde tydligen en öm punkt som du/ni inte kunde besvara utan att blotta era fördomar mot de som är bättre lottade i livet. Men jag förstår också att det skulle smaka fågel att få namn såväl som hemadress men jag tänker inte försätta mig i Redstigs situation att bli hotad av vänsterns företrädare.

    Jag tar dock inte illa vid mig utan önskar nu bara en trevlig lördagskväll.

  8. Stina Jansson

    Jag är inte heller för monarkin, men finner ändå stort nöje i bröllopsyran! För mig är det inte dubbelmoral utan helt enkelt två helt skilda saker.
    Skälet till att jag ogillar monarkin som statsskick är att det inte är ett demokratiskt system, utan statschefen ärver sitt ämbete. Så tycker inte jag att det ska gå till i en demokratisk stat, oavsett vilken formell makt denne statschef har.
    Men nu är det ju så att vi har monarki, och det respekterar jag. Jag tycker dessutom att kungafamiljen gör ett bra PR-arbete för Sverige och verkar sund på alla sätt. Och kärleken är ju fantastisk att skåda!

  9. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Stina Jansson (2010-06-19 21:53)
    Jag håller helt med dig, Stina. Dina skäl mot demokratin är också mina och till det måste man väl också lägga den omständigheten att religionsfrihet inte gäller för den aspirerar på att bli statschef.

    Kärleken de visade varandra, fick en verkligen att glömma alla ens känslor mot monarkin. Vilket underbart par de ser ut att vara!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.