Reinfeldt i Bush’ fotspår

I högen finns 200 miljarder (jag har räknat sedlarna). Nog behövs de väl till angelägnare saker än skattesänkningar?

Reinfeldt och hans regering har hittills sänkt skatterna med 100 miljarder och planerar fortsätta att sänka dem med ytterligare 100 miljarder. Väljare som gillar mer pengar i plåboken och inte bryr sig så mycket om vad det får för andra konsekekvenser gillar detta.

Man glömmer lätt att regeringen på detta sätt lockar oss att rösta på dess partier, ja nästan "köper" oss. Ingen tackar nej till mera pengar att spendera, men allt för många glömmer varifrån dessa pengar måste tas.

Expresident Bush gjorde en liknande sak under sin första valkampanj. Han lovade då att varje skattebetalare skulle få tillbaka 300 dollar, om han fick bli president. Han blev det som bekant och han höll sitt löfte. Peggy fick också sina 300 dollar och jag minns hennes reaktion som gick ut på att hon helst hade velat skicka tillbaks pengarna.

(För en tid sedan tjatade jag om regeringens metod att för lånta pengar sänka folks skatter. Ingen utom en person sa emot och lovade komma med några förklarande motargument. Jag väntar fortfarande på dessa.)

4 kommentarer

 1. Arbetare

  Bra skrivet, tack.
  Hittills har man sålt ut företag, våra gemensamma, för 122 miljarder. De är nu borta.
  Till det kommer Apoteket och Bilprovningen.
  Snart vill man sälja Vattenfall, enl Odell. LKAB också?
  Allt för att ge de rika mer rikedom.
  Rim och reson eller brända jordens taktik?
  Ja inte för ”taking care of the small people” iallafall.

 2. Johan Karlsson

  Att prata om att ”låna till skattesänkningar” är inget annat än kommunistiskt nonsens. Detta skulle förutsätta att alla pengar tillhörde Staten, vilket iaf jag inte anser vara fallet. Om allt slöseri med skattepengar upphörde skulle det finnas gott om utrymme för både sänkta skatter och bättre välfärd. Däremot skulle Partiet förlora väljare i takt med att fler insåg att de inte alls tjänade på den förda politiken. Att hålla människor i fattigdom blir alltså ett sätt att värva röster. Först tar man någons pengar och sedan betalar man tillbaka i form av bidrag till de som röstar rätt.

 3. Karl-Gustav Sjöström

  Svar till Johan Karlsson (2010-07-02 15:27)
  Tala om nonsens, bäste Johan K! Att ifråga sätta fakta genom att bara kalla det ”kommunistiskt nonsens” är verkligen nonsens av kategorin skitsnack. Dessutom är din kommentar helt obegriplig för mig, speciellt det du säger om att alla pengar tillhör staten. Vem har påstått något sådant?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.