Reinfeldt bäst

Det mesta här i världen kan tolkas på olika sätt och alla har rätt att tolka det som sker på sitt eget sätt.

Nu har ett antal människor fått svara på frågan vem de tycker är bäst på att leda regeringen. Så här blev resultatet av den enkäten:

75 procent av svenskarna tycker att statsminister Fredrik Reinfeldt är bäst på att leda regeringen. Bara 25 procent föredrar Mona Sahlin.

Det gäller alltså vem man tycker är bäst på att leda regeringen. Det sämsta betyg på Mona som jag kan tänka mig skulle ha varit om hon hade ansetts bäst på att leda regeringen. Vi har ju som bekant bara en regering, den nuvarande alliansregeringen alltså.

För mig är det självklart så, att Reinfeldt måste vara överlägset bäst på att leda sin egen regering och hur hela 25 % kan tycka att Mona skulle vara bäst på det är svårt att förstå för mig.

 

3 kommentarer

  1. Monica

    Frågan (som jag har uppfattat den) var om att leda ”en regering” inte leda ”regeringen”. Det är ju en viss skillnad, för Mona skulle nog inte komma ifråga för regeringen (den nuvarande).

  2. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Monica (2010-07-05 12:28)
    Såklart att jag inte tro att någon som svarade på enkäten tänkte på att leda just den här regeringen utan på att leda kommande regering. Jag skrev ”regeringen” bara för att det stod så i Aftonbladet. Hur man frågat har jag ingen aning om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.