Felvänd och otömd

Nog kan väl undra över sopbilsförarens servicekänsla, när han helt enkelt struntar i min soptunna bara för att jag råkade ställa den med fel sida utåt vägen.

5 kommentarer

  1. Jan Nilsson

    Kan vara en miss om det är står flera tunnor bredvid varandra och sidlastaren måste flytta sig mellan lyften. En vän och expert på sidlastaren säger att han alltid går ut och vänder, samt sätter på en lapp. Tror det fixar sig, slå en signal.

  2. Karl-Gustav Sjöström

    Jag får väl tror det bästa. Jag ringde dock till ”kommunen” och fick då veta att man hade pratat om detta i dag. Det hade tydligen hänt för fler.

    Regeln sas vara att om en tunna står fel för tredje gången, så skall den lämnas otömd. Jag undrar då bara hur man kan känna igen var och ens tunna. när den står tillsammans med en 3-4 till.

  3. Trash is king

    Det är ju oftast det ända sättet att lära folk hur dom ska ha deras tunnor. Får dom betala för en extrahämtning så lär dom sig till nästa gång. Sopkörarna ser mer än vad folk tror. Dom vet vad man kastar och det sitter ju taggar på kärlen så dom ser vilka som rår om kärlen. Men jag skulle tro att det var en sommarkörare som lämnade ditt kärl. För att det är ju ändå bestämt att kärlen skall stå en med locköppningen mot vägen. Och kommer man som ny chaufför så vill man ju inte göra fel ju.

  4. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Jan Nilsson (2010-07-07 20:26)
    För göra det måste jag man u veta VEM entreprenören är och det hade ju ändå krävt ett samtal till kommunen (eller kanske till dig). Nu tänker jag packa hårdare och klara mig till nästa hämtningsdag om två veckor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.