Tänk om lilla KD…

Det lilla riksdagspartiet KD har i dagarna gått ut med en massa löften, eller åtminstone en viljeinriktning, vad gäller vård och omsorg av landets gamla.

Allt av detta skulle vara en värdefull framgång för de äldre (oss äldre!) i samhället, om det bara gick att genomföra. Dessutom är en del av dem alldeles för resurskrävande. Ett annat fel med dem är enligt min mening att de är så självklara och allmänt sympatiska, att ingen enda människa torde ogilla dem. Tvärtom! Sådana löften säger mig ingenting utan får mig bara att undra varför det inte redan är genomförda.

Knappast något politiskt parti torde vara motstånfdare till löftena. Då kan man ju undra, varför man inte under de snart fyra år som gått redan har genomfört reformer i den riktning som löftena pekar.

En av valets många frågetecken är den om småpartiernas chanser att sitta kvar i regeringen. Så även om KD-löftena om vården och omsorgen om äldre låter bra kanske det trots allt inte är så klokt att lägga sin röst på ett parti som "försvinner" eller åtminstone hamnar i en allians i opposition.

Jag undrar nu bara om Smetana har tid att kommemntera detta med tanke på sitt engagemang på Vännäsdagarna.

En kommentar

  1. Hans-Inge Smetana

    Jojo Kalle. Nu är du igång igen. Självklart kommenterar jag dej nu när Vännäsdagarna är över. Gillar att debattera med dej. Så håll utkik på min blogg framöver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.