Angrepp på mig själv

Med utgångspunkt från vad jag senaste tiden lärt mig om vad som kan uppfattas som personangrepp, gör jag nu ett sådant på mig själv.

Livet leker för mig. Jag har en hyfsad pension och fru tjänar jämförelsevis bra. Det gör också mina söner. Jag, min fru och mina söner och barnbarn är friska. Alla av dem har ett fast arbete, utom barnen och jag förstås. Ingen av oss har personliga erfarenheter av arbetslöshetens problem. Den har jag bara läst och hört en massa om. Alla av oss har en bra utbildning men med mig som ett undantag.

Jag är förmodligen mångas sinnebild av en förstockad gråsosse, som trots hyfsad ekonomi och ökat avstånd från den s.k. arbetarklassen ändå av tradition bitit mig fast vid socialdemokratin. Skattesänkningar bryr jag mig inte särskilt mycket om. Utan att klaga bidrar jag gärna med mina skattepengar till dem som behöver dem bättre än jag. Jag bryr mig inte heller om att alla (?) partier nu lovat sänka även skatten för oss pensionärer.

Här saknas visserligen insinuanta elakheter, men nu skall jag ändå närmare känna efter hur jag skulle ha tagit det, om någon skrivit så här om mig. När jag gör det, skall jag i tankarna lägga till en mera insinuant ton till det skrivna.

7 kommentarer

 1. Maria Skiddi

  Hej Kalle,

  Att du är nöjd ÄR ju helt i sin ordning. Betala skatt är rätt. ”Man” gör ju därmed en insats för andra, vi är samhällsbärare.

  Problemet för mig är när DET inte räcker; att man betalar skatten utan själva ”bramåendet” hos en stor skattebetalargrupp blir en ”brott”.

  För den ”myshligaste” mattematiken är;

  mår jag/har det bra är det per automatik någon som får det SÄMRE–> jag TAR från någon annan?

  Morsan fd riksdagspolitiker för V,
  farsan har VARIT (iaf) C?
  jag är gift med en M?
  Dotter röstar ej?
  sonen Piratpartiet?
  styvsöner? vet ej..
  Själv är jag enl test fp/C?

  Ha en bra dag!

 2. Arbetare

  Poängen här och skillnaden tror jag är, att KG har stor förståelse för sämre lottade, trots att han själv är frisk o lever ett gott liv.
  Denna förståelse o insikt hittar man aldrig på en moderatblogg. Tvärtom hittar man bara förslag som lägger sten på börda vid sjukdom, olycka,a-löshet. En moderat här på Vk skrev tom; Det ska svida mer att vara arbetslös!
  Det är den stora skillnaden mellan partierna.

 3. Andreas Jansson

  Ett mycket bra inlägg!

  Jag tycker det är tråkigt att läsa de kommentarer som skrivits på din blogg, dessvärre är de de som kommenterat på Fredriks blogg och tycks sig veta hur du tänker o tycker bättre än du själv.

  Jag gillar din uppriktighet, och du som penionär som delar med dig till oss yngre är en stor tillgång för alla oss som är i början på vår resa.

  Fortsätt skriv bra, trevlig helg.

 4. Karl-Gustav Sjöström

  Svar till Monica Wahlström (2010-07-30 13:17)
  Så klart att det är det. Jag ville bara visa, att JAG inte på något vis störs av uppgifter om mig och mina närmaste av det samma slag som andra tar så illa av att läsa.

 5. Karl-Gustav Sjöström

  Svar till Maria Skiddi (2010-07-30 12:24)
  Sorry Maria, men jag förstår inte riktigt vad du menar. På din fråga (faktiskt ett påstående med frågetecken) :

  ”mår jag/har det bra är det per automatik någon som får det SÄMRE–> jag TAR från någon annan?”

  …svarar jag i vart fall nej.

 6. Hårt arbetande

  Jag tycker det är ganska nördigt att hålla på som du gör, när du skriver om Wirenblad och dig själv. Man kan uttyda att enligt dig är du en bättre människa med bättre värderingar, från det du skriver. Men komihåg att moderaternas politik och sossarnas är väldigt lika. Moderaterna tror dock på att lägre skatt/person ger mer arbete åt folket, som i sin tur ger mera skatteintäkter till staten och ingen skall behöva svälta för det i Sverige, men det har blivit lite mindre bidrag. Det är bra, hur skall det annars sluta för vi unga och våra barn, när det inte finns några pengar kvar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.