Visst är det väl fint?

Vid genomgång av de mängder av filer av olika slag som finns på min dator fann jag denna med Peggy spelande tvärflöjt. Jag har kanske visat den förr, men gör det nu igen och det av en speciell anledning. Jag tycker mycket om just detta stycke framfört av henne.

Jag tillåter mig att tycka det trots en kommentar förra gången från en person som genom sin tvärflöjtsspelande make ansåg sig kompetent nog och därför i stort sett helt dömde ut min frus sätt att hantera en tvärflöjt.

Visst kan jag kan tänka mig att det ju måste finnas en märkbar skillnad mellan en professionell hantering av instrumentet ifråga, och det sätt på vilket hon spelar. Helt självlärd är hon dessutom. Det hindrar mig inte att tycka mycket om den låt som hon spelar här.

Den heter "Untiteled Air". Med "air" eller ayre, menas en typ av en- eller flerstämmigt melodistycke, ofta framfört instrumentellt.

 

 

3 kommentarer

  1. Peggy

    Du är för gullig! Jag är alltid tacksam för ditt stöd och ditt intresse i min största hobby, musiken! Jo, det är faktiskt en märkbar skillnad mellan en professionell hantering av flöjten, särskilt i denna video. Jag var inte särskilt nöjd med min spelning eftersom jag KAN spela bättre än jag gjorde på videon. Men det var roligt att spela trots det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.