Stärkesmark nästa

Så här låter det när Peggy spelar Ashgrove på sin hammered dulcimer.

Snart åker vi Stärkesmark liksom säkert också många andra gör eller har redan har gjort.

Där börjar snart en stor musikfest med en mängd olika musikanter som visar vad de kan.

Men de som mest ändå intresserar mig är de två tredjedelarna av O’Grejdi Nua som uppträder klockan 14. Den tredje medlemmen, Eric Anderberg, är tyvärr förhindrad att närvara, men det är inte de andra två, nämligen Per Lundholm och Peggy Sjöström.

Peggy är just nu i färd med att stämma sitt tämligen ovanliga instrument, hammered dulcimer, och det är inte gjort i brådrasket, eftersom instrumenet har hela 64 strängar. Kanske föredrar hon ändå sin irländska penny whistle, som hon också skall spela på i dag. Den är ju betydligt mera "lättstämd".

Per bidrar med sin kraftfulla sångröst och sitt skickliga gitarrspel. Erics cajon och mandolin måste det dock klara sig förutan.

3 kommentarer

  1. Berith

    hur i allsin dar har du lyckats fånga denna spelkvinna?? visserligen har jag via bloggen fått intryck av att du är reko,ärlig och klok,men att få med sig denna duktiga kvinna hit till en avkrok i Sverige, det måste vara bland det bästa du gjort i ditt liv!!! jag gratulerar er båda till detta fynd!

  2. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Berith (2010-08-07 12:52)
    Du är rolig du, Berith! Tyvärr är jag fel person att tala om vilka av mina eventuella kvalitéer det är som gjorde det möjligt för mig att ”fånga denna spelkvinna”.
    Men kanske fick hon samma intryck av mig som du till min stora glädje nämner i din kommentar.

    ”And when I told her, that I’m the king of Brån” plus litet till förstås, så var saken klar och mitt fynd flyttade så hit från USA och gifte sig med mig för snart åtta år sedan.

  3. Peggy

    Som svar till Berith kan jag medge att det känns som om det var jag som egentligen fick det riktiga fyndet. Att lämna hemlandet, ett tryggt jobb, och framför allt mina vuxna barn för att flytta till ett nytt land och börja från början var inget lätt uppdrag. Men att få Kalle, som har många härliga egenskaper, som min livskamrat och äkta man har visat sig vara fullständigt värt besväret.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.