Amerikaners geografikunskaper

Geografi kan hon min älskade Peggy men inte cykla!!

Inte bara jag utan många andra menar nog att amerikanernas geografikunskaper är dåliga. USA skickar unga män och kvinnor till olika krig runt om i världen, utan att den amerikanska befolkningen vet var de olika länderna ligger.

Min fru Peggy och jag har haft en liten "dispyt" de senaste dagarna angående Iraks geografiska läge i förhållande till Cypern. Jag har tjurskalligt påstått att Irak ligger nordöst om Cypern och min fru, amerikanskan med de förväntade dåliga geografikunskaperna, har envist påstått att Irak ligger västerut från Irak räknat.

För att få ett slut på diskussionen om Iraks geografiska läge, har vi nu kollat på Internet. Vi hittade en karta, som säkert är felaktig, eftersom Irak enligt den ligger precis väster om Cypern!

Vi får kolla i mitt gamla skolatlas när vi kommit hem 🙂

 

 

 

 

5 kommentarer

  1. Arbetare

    Jag har en känsla av att Usa är dålig på historia, man tror
    att världen utgår från Usa, före det fanns inget.
    Allt har uppfunnits där de senaste 200 åren.
    Man kan undra över skola o utbildning. Historielöshet ger sämre perspektiv på problem i världen.

  2. Marcel Berkelder

    Hej Kalle! Stackars Peggy. Salt vatten svider, men såret läker snabbare, så bada på och krya på Peggy.
    Att du är envis har du sagt själv och inte bara en gång. Men att du är så envis att du påstår att Irak ligger väster om Irak, är ju lätt att motbevisa.
    Ha det skönt, Marcel

  3. SG8

    Kul inlägg, fortsätt så!

    Visst är det lätt att dumgöra sig över amerikanernas geografikunskaper tex att de blandar ihop Sverige med Schweiz och att Oslo är huvudstad i Sverige.

    Tänkvärt är dock att många amerikanska delstater är både till ytan och befolkningsmässigt lika stora som många EU länder. Och hur många europeer vet att Austin är delstatshuvudstad i Texas eller att Springfield är delstatshuvudstad i Illinois? inte många är jag rädd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.