Hjälpsamma grannar

Grannarnas hjälpsamhet borde vara en prishöjande faktor, när hus säljs. Det får vi inte glömma, när den dagen kommer att huset skall säljas.

Vid vår gemensamma väg från stora vägen till våra hus, står några björkar. En av dem ser inte ut att vilja leva så länge till, utan i stället bara låta sig blåsas omkull liksom så många av dess bröder och systrar lgjort ängs Brånsvägen. Björken ifråga ser ut att stå på vår tomt, men gör det inte utan står på den mark som tillhör vägen.

Nyss ringde en av våra hjälpsamma grannar och undrade om inte den som nu håller på att röja längs hans tomt mot älven också kunde ta den döende björken. Veden tar grannen hand om och en släpvagn får jag låna för att köra bort alla kvistar och grenar som inte duger till ved.

Det må så vara att björken utgör en fara för oss alla som bor här, men som sagt den ser ut att så på vår tomt och torde vara skyldig till tendensen till torr gräsmatta just i området nära där den står.

Därför uppfattar jag det som en hjälp till oss. Dessutom får jag litet utomhusjobb att ta itu med och det har jag saknat nu en tid.

 

 

4 kommentarer

  1. Kenneth thysk

    Att plocka bort en björk är nu inte så enkelt. Har gjort det privat. Rötterna är även fiender för oss som ville och vill ta bort en björk. Gräv djupare. Ta även bort så mycket rötter du kan. Om inte, dyker den upp på ett annat ställe och ställer till problem för dej eller grannen. Vill ni det?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.