En märklig filmstart

I går kväll gick vi på bio, min fru och jag. "Himlen är oskyldigt blå" heter filmen.

Filmen var lovlig för personer 11 år och uppåt. Nog vet ja att en 11-åring nog vet mer om sex än vad jag gjotrde när jag var i den åldern, men ändå…

Nu känner jag mig som en moraltant (moralfarbröder finns väl inte?). Jag blev nämligen illa berörd av inledninhgsscenen på filmen. Hans eller någon annans eregerade organ visades tydligt samtidigt som en ung flicka var i färd med att använda den som slickepinne.

Sådana scener hör väl ändå hemma i rena porrfilmer? Jag förstod heller inte vad just den scenen betydde för förståelsen för filmens fortsättning. Överhuvudtaget hade jag svårt för att förstå filmen i sin helhet och det berodde kanske på att handlingen var alldeles för enkel och full av schabloner.

2 kommentarer

  1. Peggy Sjöström

    Som jag brukar säga – männiksor bete sig som andra människor tillåter, men det gäller filmer också. Pengar talar, tyvärr, så samhället har uppmuntrat regissörer att skapa fler filmer som gradvis visar mer och mer våld, nakenscener, mumlande ungdomer och tomma handlingar genom att betala för skiten. Synd!

  2. Lena Strömberg

    På Storgatan 76 i Umeå visas det film för pensionärer. Organisationerna driver ett Filmcafé och ungefär en gång i månaden på fredagar kl 13.00 är alla pensionäre välkomna att titta. Garanterat kvalitetsfilmer med Fika och prat efteråt. Annonseras under Föreningsguiden. Kom dit efter Jul!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.