Bilder på Facebook

På så kallad förekomen anledning har jag kollat litet om detta med de bilder som man lägger upp på Facebook.

Det här hittade jag direkt:

 

"Använder Facebook dina bilder fritt?

Dn.se skriver idag om användaravtalet som medlemmarna av Facebook

godkänner. Kikar man på det så låter det verkligen som man tillåter Facebook att fritt nyttja bilderna, däremot så ger man inte bort dem."

Jag äger tydligen fortfarande mina bilder och det är alltså mig som kommunen eller någon annan skall fråga, om man vill använda dem.

Den aktuella bilden hade Peggy lagt upp på Facebook har det visat sig.

6 kommentarer

  1. SG8

    Mycket intressant!

    Facebook har skapat slavkontrakt med sina villkor. Läste för en tid sedan att en privat bild förställande barn som lagts ut på Facebook dök på reklampelare någonstans i Asien utan att de informerat bildägaren.

  2. annkristin

    Men..det är ju inget som är negativt i att visa den bilden.Tror att det kommer att märkas ännu mera vad vi visar o vad som finns på internet..på både gott o ont..

  3. Mr Cool

    På tal om Facebook så la Moström ut bilder i sin blogg på moderaten Anders Sundling under en festkväll (hämtat från hans facebook)i syfte att förlöjliga.

    Moströms HOT mot Paul Redstig saknar dock motstycke i blogghistorien.

    Ursäkta än en gång dialogen i DIN blogg men Moström raderar allt som säger emot hans förträffliga uppfattning. Han påstår att Reinfeldt var den förste svenske stadsminister att skicka svenska soldater i strid men ”glömde” Jugoslavien såväl som Kongo. Han påstår vidare att högern TVINGAT Mona Sahlin att vilja höja pensionsåldern. Jag begriper inte HUR.

  4. Tommy

    K.G Du äger ALLTID din bild men om du lägger ut den på nätet, här eller tex facebook utan att på ngt sätt skydda den m tex vattenstämpel eller tex ditt namn så är bevisbördan blytung för dig o i princip vem somhelst kan använda den.

    Att Facebook säger att de äger din bild är rent skitsnack från deras sida.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.