Bra och dåligt, Trafikverket

F.d. detta Vägverket handlar det här om. Vägverket "finns" inte längre utan ingår nu i Trafikverket  bara som upplysning.

För drygt tre veckor sedan ringde jag och anmälde en trasig ljuspunkt i vägbelysningen längs vägen genom Brån. En vänlig person upplyste mig då på Trafikverket att detta skulle man snart fixa.

Efter ytterligare två veckor ringer jag igen och får då tala med en lika trevlig tjänsteman, som ger beskedet att sådant skall vi fixa inom en 2-3 dagar. Inte heller han brydde sig om att kolla om det verkligen var en belysning som Trafikverket har ansvar för.

I dag, dryga veckan senare ringer jag igen och nu får jag tala med en, om möjligt ännu vänligare person. Hon ställer frågan om detta möjligen kan vara kommunens ansvar och ber mig vänta medan hon undersöker saken. När hon återkommer ber hon mig ringa kommunen, som enligt vad man kommit fram till faktiskt är ansvarig för vägbelysningen genom Brån.

Nyss ringde jag kommunen, som lovade undersöka saken omgående, d.v.s. om det verkligen ÄR kommunens ansvar. Tur att jag är pensionär och har tid för sådant här.

En slocknad väglampa betyder väl ingenting kan många tycka. Den här står väldigt strategiskt till alldeles vid en busshållplats där det varje mogon står ett antal personer och väntar på bussen. Därför är det viktigt att den lyser.

Bra är det dock att Trafikverket i dagarna äntligen avverkat ett antal sjuka björkar längs vägen, något som nog är viktigare än att byta en trasig lampa.

2 kommentarer

  1. Hans-Inge Smetana

    Ja så här är det med offentlig sektor. Undra hur det fungerat om något enskilt företag drev detta på entreprenad. Mest troligt hade det varit gjort för länge sen. Annars hade uppdragsgivaren ifrågasatt avtalet. Nu ifrågasätter du som uppdragstagare (skattebatalare) samma sak och då tar det tid.

  2. Urban

    Jag tycker att det är viktigt att gatubelysningarna verkligen funkar. Strongt av dig att orka tjata och följa upp. Många tappar sugen efter ett par samtal och hoppas att anmälan har lagts till arbetsordrarna och bara väntar. Som yrkeschaufför är man tacksam för alla ljuspunkter som kan lysa upp kvällsflanörerna, och som du här beskrev, vid en busshållplats är det ännu viktigare med bra belysning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.