Viktigt i Vännäspolitiken?

Nu har jag läst Jan Nilssons uförliga beskrivning av vad som har hänt under försöken till valtekniskt samarbete mellan de borgerliga partierna i Vännäs. Helt spontant undrar jag nu om det verkligen är den här sortens frågor som väljarna är mest intresserade av.

Jans kommentarer till Centerpartiets bild av det hela är mycket utförlig och pedagogisk, men ändå har jag svårt att hänga med. Kanke beror detta bara på att jag inte fullt ut förstår dramatiken i det spel som varit och troligen i viss mån ännu pågår.

Det beror nog också på, att jag så mycket hellre skulle ha velat läsa om vad de borgerliga partierna framgent vill arbeta med för att få ett bättre Vännäs. För bra anser de nog inte att Vännäs med sitt vänsterstyre är. För annars hade de väl inte så kraftfullt, om än misslyckat, velat få till stånd en ny politisk majoritet där.

Jag ställer mig alltså frågan om detta med fördelningen av poster och mandat i nämnder och styrelser är det som skall vara fråga nummer ett för oppositionen i Vännäs. Även jag som en icke borgerlig väljare tillåter mig att ställa den frågan.

Helt utan erfarenhet av arbetet i nämnder och styrelser är jag inte som bekant är för många. Jag vågar därför påstå att en mer eller mindre av den ena eller andra partifärgen i en nämnd spelar väldigt liten roll, så länge nämnden har en klar majoritet från de två vänsterpartierna.

Jag tycker nu därför att Moderaterna och partierna i "trekanten" (eller vad han nu kallar dem, den gode Jan Nilsson :-)) i stället för detta bör fundera över hur man skall lösa underbemanningen på äldreboendet i Vännäsby. Majoritetspartiet S har ju sagt att det inte kommer att göra något åt det. Här har oppositionen en bra chans att visa att den åtminstone vill – men dock saknar egen kraft för det. Hittills har inte oppositionen sagt vad den tycker. Det beror kanske bara på att ingen lokaltidning frågat dem än.

Eller så beror det bara på att man inte haft tid för annat än sandlådekriget kring den tekniskam valsamverkan.

Jag är säker på att det är sådant som väljarna vill att oppositionen skall använda sin energi till och inte till att inbördes bråka om platserna i nämnder och styrelser.

 

2 kommentarer

  1. Jan Nilsson

    Visst har du rätt i det mesta här. Samarbetsfrågorna skulle vi ha klarat av på en kväll eller två och sen fått ta itu med politiken.
    Utmaningarna inom t.ex. äldreomsorgen är mycket stora. Det är bl.a. därför vi i Moderaterna understundom ifrågasätter utökningar i administration och vissa sidoengagemang. Vi måste klara kärnan och ha manöverutrymme för en osedd morgondag. Vi har över 300 invånare som är 80 plus som än inte anser sig behöva någon hjälp. Behoven lär komma.
    Tror inte det skrivs så mycket mer om den borgerliga delningen. Det mesta är nog utrett. För några var det nödvändigt.

  2. Monica Wahlström

    Visst är det viktigaste politiken! Men – just nu, tills imorgon (29/11) är det det ”gamla” fullmäktige, och även när det nya fullmäktige tillträder är det den förra representationen i nämnder och styrelser fram till årsskiftet. Så – väldigt mycket aktiv och förändringspolitik sker nog inte förren allt ”är på plats”. Då blir det förstås också viktigt att se till att det blir så bra representation som möjligt i de nämnder och styrelser där politiken ska bedrivas. Det finns ju sedan 4 år att bedriva politik – nu är det förhandlingar bara ett par veckor trots allt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.