Att ligga på ohögan

En kommentar till min frus inlägg påminner mig om en liten historia i sjukhusmiljö.

Ronden gick på en sjukhusavdelning. I spetsen för den gick den unge och nyexaminerade doktorn från "södra Sverige". Så kommer man till gamla tant Anna och när doktorn frågar hur natten varit svarar hon:

– In’t na vidare. Ja ha säm lega på ohögan hele natta, svarar Anna med ett språk som använder även när hon parat med en dokltor.

Doktor nickar förestående men ute i korridoren frågar han sköterskan

– Vad sjutton hade tanten legat på egentligen?

6 kommentarer

  1. Maria Skiddi

    självklart, K-G, KAN jag inte ”förstå” fullt ut, eller halvt ut, vad din fru går igenom med sin dotter. Hon skrev dessutom att inlägget var av terapeutisk form, dvs som jag tolkar ; mest sprunget av behovet att ”skriva av sig”.

    sårad är hon visst, om än inte så mycket av personen som av SITUATIONEN, ehuro hon även uttrycker en mycket stor ”ohåöga” å frustration över läget, sen VÄLLDI välldi lång tid tebax..

    Tyckte mig iaf se en ”glimt” av ska ”klassiska” feltolkningar av persona som KAN grunda sig på problem under det neuropsykiatriska paraplyet..

    God Jul till dig, din hustru å´familj!

  2. Karl-Gustav Sjöström

    Svar till Maria Skiddi (2010-12-22 09:41)
    Nu tog du i i onödan. Min korta och oförskämda kommentar ”goddag yxskaft” berodde bara på att din kommentar ju hade hamnat under fel inlägg. Jag kunde inte fatta vad sjutton den hade att göra med min ”roliga” historia om tanten på sjukhuset.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.