Hårklipning

Inom kort måste jag infinna på en särskilt stol för att få håret klippt. Jag beställde tid så sent som i går, men min placering på VIP-listan gjorde det möjligt att komma redan i dag.

Det enda jag behövde göra i går kväll var att sätta hårklippningsapparaten på laddning samt tvätta håret nu på morgonen.

Min nuvarande fru, liksom min första, har i stort sett alltid tagit hand om allt mitt behov att få håret klippt. På mig har hårfrisörerna inte tjänat många kronor – eller dollar , eftersom jag några gånger klippt mig billigt i USA.

Jag behöver alltså inte ens lämna huset för att få mitt hår klippt och för det är jag mycket tacksam. Då och då har jag försökt återgälda tjänsten genom att erbjuda mig att klippa dem, men av någon för mig outgrundlig anledning har man vänligt tackat nej till det.

Jag undrar just hur många kronor jag sparat genom åren. Alla de som nu tror sig förstå, varför min frisyr genom åren varit så fantasilöst utformad, misstar sig nog. Det är jag, som bestämmer hur den skall vara och alltså inte bara ett resultat av de amatörmässigt utförda klippningarna.

Nu ser jag fram emot en stund av avkoppling på kökspallen i köket med min kära Peggys hela koncentration inställd på mitt vackra (!) och grånande huvud.

2 kommentarer

  1. Urban

    Du har tur du! Jag bad hustrun klippa mig(f.ö innan vi blev man och hustru) och se där.. Hon meddelade mig efteråt att hon då hde klippt mig TVÅ gånger. Första och sista gången. Jag tyckte att hon lyckats riktigt bra, men där var vi tydligen diametralt oense. Så för mig återstår endast att beställa tid hos hustruns revykamrat som har klippandet som profession. Måste säga att jag är lite avundsjuk på dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.